Te är gott, sa Iver!

Skulle ha tränat mig själv i måndags, men orkade bara inte… Blev en slapparkväll hemma, det behövs ibland. Inte ens hundarna fick träna, blev en långpromenad bara… Vet inte var den tröttheten kom ifrån…???

Men på tisdagen träffade vi Therese och Mari med hundar för lite jaktträning på Färjestad. Iver gjorde fina, lugna linjetag. De låg på två platser, som i ett V och jag bestämde var han skulle hämta. Och han lyssnade jättebra. Ibland fick han en minnesmarkering åt andra hållet, men fick göra en del annat innan han fick hämta dom. Stadig och duktig var han, men det märks att vi inte tränat några markeringar, det var svårt att komma ihåg… När alla hundar tränat en och en körde vi lite ”strul-träning” där alla hundar var med, dummiesar kastades, några hämtades, vi gick jaktfot runt omkring, förarna hämtade upp dummies, kastade igen osv. En jättebra träning där Iver först tyckte det var lite svårt men efter några minuter gick det bra.

Keno fick inte träna nån jakt, han fick ett hårt spår istället, som gick både på is, asfalt och höga snöhögar. 4 pinnar låg det och några köttbullsbitar. Han hittade alla men hade lite svårare än förra gången att få fäste på isen… Vi avslutade med en promenad med alla hundar, innan jag åkte hem och tränade styrka/kondition i Molkom.

Igår var det dags för träningsgruppen igen. Vi hade bytt dag för att en del inte kan samma dagar, men tyvärr var det ändå  bara vi ”gamla vanliga” som dök upp… Dåligt, uschligt väder var det men träna, det måste man väl i alla väder??? Eller??? Vi kanske är tokiga, vi…

Iver fick träna en massa stadga i ligg och foten när de andra gick runt oss, kastade boll osv. Han skötte det bra.  Vi tränade också lite starter, halter och höger/vänster svängar (utan störning förstås), han börjar förstå det med men det är lite fix kvar. Jag hade lagt ut träapporten innan och det var den allra svåraste störningen för honom, den kunde han bara inte glömma. Så nu får vi träna på såna störningar. Också…

Keno och jag träningstävlade elitlydnaden, förutom hopp och stege. Han var lite okoncentrerad den första minuten på fria följet, vilket jag nog var lite orsak till. Plus hela det fotbollslag som sprang runt på den plan vi tränade på… Resten är jag väldigt nöjd med!! Ställandet var visserligen uselt, men vi har ju en plan där. Och första skallet var lite sisådär, han kan ju det riktigt bra annars, men i det stora hela, en bra ”tävling”.

Ikväll blir det lugnt, vi ska börja träna lite hopp-stå och hot target inomhus, något vi har i läxa till nästa kurs och vi har inte börjat än… Och ”fröken” anser att jag visst hinner det, när jag beklagade mig…hehe! Bara börja då…!!!

Iver har nu blivit riktigt vuxen, han har nämligen börjat med te! Inte dricka te, utan äta tepåsarna… Det är väl riktigt moget???

2 reaktioner till “Te är gott, sa Iver!”

  1. Vad har inte den hunden fått i sig. Hihihi. Verkar som om ni verkligen är på gång alla tre i träningen. Kul! Hoppas vi ses snart då. Det har regnat och varit + 3 idag så snön försvinner mer och mer.
    Ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.