Spåååååår!!!

Äntligen lite barmark så man kan få till lite vanliga spår!!! Idag träffades jag, Mari, Ulle, Gun och jessica-Ludde ute vid Bonäs för en heldag i skogen. Alla hundar fick spår, det var förstås snö kvar på en hel del ställen och vi skulle ha ut många spår, så det blev inga jättelånga spår men tror det räckte så här första gången efter vinter-vilan.

Ivers spår la jag själv. Det blev nog runt 250-300 meter och gick mest i nyss nertagen skog = risigt som bara den. På vissa ställen hade jag gått i snön (skare, som höll att gå på). Iver spårade väldigt bra, spårnoga med lagom tempo. Han fixade alla mina vinklar, spetsvinkeln, att byta från snö till mossa, till nerfallna träd, till ris, till snö osv. Han hittade sina tre pinnar utan problem. Duktig kille!

Mari hade lagt Kenos spår. Han fick ett upptag, det första sen i höstas. Han tog rätt håll (vänster) men jag måste ta tag i hans genande! Han har helt enkelt fått för mycket rutin, han känner vilket håll spåret går åt på 40 meters håll. Sen genar han ut. Varför ska han gå rakt ut och ta det när han redan vet var det går? Jag fick bra tips av Gun, ska testa den metoden! Annars spårade han superbra! Det hade sprungit en hare i spåret när Mari la det och där fick han ett tappt men han löste det bra själv, dock missade han pinnen just där. Men de andra pinnarna hittade han. Pöjken!

Vi blev kvar i skogen i nästan 6 timmar, det var ju så härligt väder! Vi hann med att både fika och grilla och umgås! Trevligt! Jag och Mari var kvar längst. När de andra åkt fick Keno köra ett uppletande och inviga sitt nya tjänstetecken. Lite tafflig början, tror inte riktigt han greppade vad han faktiskt skulle göra, men sen var det full fart, täckte hela rutan fint och hittade alla fyra föremål, som jag hade gömt väl. Innan vi åkte hem fick Iver och Pippi rejsa av sig lite. Det var uppskattat!


Max övar på att slappna av…


Grabbarna Grus väntar tålmodigt på att få spåra…


Likaså Pippi!


Äntligen Pippis tur!


S-tollarna rejsar runt…

När jag kom hem från skogen gick jag som vanligt ut till lagårn för att kolla fåren, om något var på gång. Och det var det!! Jag har varit där hela kvällen, i 4 timmar. Först kom ett lamm, det gick bra. Sen skulle ett till komma men frambenet kom inte fram. Så jag fick sticka in handen och fick tag i ena benet och kunde dra fram det. Men sen lyckades hon inte föda fram det ändå. Så jag ringde grannen Ola, så han kom och hjälpte mig. Och han kunde det där han och fick ut den lilla. Så nu har mamma Får tvillingar att ta hand om. Jag ska bara äta lite sen ska jag ut igen och se om en tredje är på gång och /eller så allt är bra med dom. Puh, vilken lördagskväll! Fast såååå himla kul!

I torsdags var jag och hundarna först ute och sprang, sen till mamma och pappa på mat. Sen träffade vi Mari och tränade lite jakt. Keno och Trolla fick dela på ett sök med undulater. Det fixade de fin-fint! Sen tränade ungdomarna tillsammans. De fick två målområden med minnesmarkering åt andra hållet ibland, lite stadga-övningar där vi kallade in en i taget osv. De var sååå duktiga de små röda! Efter träningen åkte jag tillbaka till mamma och pappa, tillbringade kvällen med en kopp te i köket ihop med mamma. Tror vi satt och pratade till klockan 23.00 nästan. Myyysigt! Jag och vovvarna sov kvar.

Igår hämtade jag hundarna hos mamma och pappa efter jobbet. Innan jag åkte hem gick mamma och jag en långpromenad med vovvarna. När jag väl kom hem lagade jag mat och sen däckade jag i soffan… Fredagkväll, ensam hemma, då är det lätt att somna tidigt…

4 reaktioner till “Spåååååår!!!”

 1. fiiina bilder;) Vilka bildsköna tollare;);) o ”utslagen” flatte*hehe*
  Tack för en härlig dag;)
  o va häftigt o få va me när lammen föds;);)

  Kramen från oss

 2. Ja, visst är det kul att komma igång och spåra! Det känns extra bra för Bruno eftersom jag inte kör någon jaktträning och då blir det väldigt enahanda träning på vintern, utan spåren.
  Grattis till lammningen. Härligt med vänner man ringer in som fixar det man behöver hjälp med!
  Kram Maria

 3. Jättefina bilder!
  Du kan väl hojta till när ni tränar jakt, så kanske man kan få hänga på?! Vi har bara en hund hemma nu. Diva har flyttat till Anki då valpningen börjar närma sig. 🙂

 4. Han är en riktig godbit unge Herr Iver!
  Även Fröken Pippi ser väldigt stilig ut, synd att Mari inte publicerar fler bilder på henne bara *blink blink*
  Vi ses på söndag 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.