Håller tummarna…

…för bra väder! Vi har kommit med på årets första spårtävling men vi vet i dagsläget inte om den blir av… Vintern är nyckfull. Så nu håller jag mina tummar hårt, hårt, och hoppas på att det inte faller en gnutta mer snö på två veckor. I alla fall inte där tävlingen ska gå…

Det sög i grill- och träningstarmen i söndags. Det var träning och grillning på Sörmon, men jag fick inte riktigt ihop det med allt som skulle göras så jag fick hoppa över det. Istället blev det en massa gjort här hemma, långpromenad i det fina vädret och träning förstås. Jag och grabbarna tränade nere i Molkom, hittade en ny, jättebra plats!

Keno fick ett spår, som gick dels på ”hårt”, dels på 4-5 meter höga snövallar. Han spårade jättebra, även på det hårda. Kul att se att han förstår det nu, han gjorde ju inte alls det i början. Han hittade sina två spårpinnar och även de två små sakerna jag lagt i spåret. Fast han var inte så imponerad av dom, han ääälskar sina spårpinnar, nåt annat göre sig icke besvär i spåret! Han fick avsluta med att träna snabba gripanden på en kråka, det fixade han fint.


Här låg delar av Kenos spår…

Iver fick ett hårt spår, som även han fixade galant. Han hittade också sina två pinnar och sina två saker. Spåret gick över vägar och där spårade han jättebra. Efter spåret fick även han träna snabba gripanden med kråkan, och han hade bara en tanke, ”snabbt in med fågeljäveln så jag får min päls-belöning”! En bra träning med andra ord, det är den tanken han ska ha, han ska inte tänka så mycket på själva viltet.

På grund av sportlovet är min egen träning inställd den här veckan (vilket jag inte visste när jag omklädd åkte ner i måndags för att träna, suck!). Istället blev det en långprommis med vovvarna och sen lite lydnadsträning.

Tisdag träning med gänget som vanligt. Hann med en promenad med Mari och flickorna först. Väldigt nöjd med träningen, Iver tränade stadga i olika positioner, ingångar och ett ”före” som numera fungerar jättebra. Tll Keno kedjade jag ihop fritt följ, inkallning (rak) och framåtsändande. Kändes bra, han var väldigt samlad på framåtsändandet, dock finns det kvar att putsa på… Annika fick agera lektant som avslutning när Keno tränade ställande, det gick fin-fint det.

Träningsvila hade vi igår, en långprommis fick det bara bli. Sen en kväll i soffan med bästaste Magnus och en bra film.

Efter jobbet idag träffade vi Therese en sväng i Molkom. Ungdomarna fick träna lite jakt, eller i alla fall övningar (grunder) i jakten. De är riktigt duktiga, de satt bredvid varann och vi kallade in olika. Och sen ropade vi även andra ord, och de satt kvar jättebra. Duktiga på att lyssna på rätt ord. Sen blev det lite stadgaövningar blandat med ganska långt linjetag, markeringar (som de oftast inte gick på) och ”ut”. De var med hela tiden, även när den andra tränade och även när vi kastade åt annan hund. Bra träning, som Iver behöver mycket av…

Keno fick göra ett sök med 8 dummies i den höga snöhögen (3-4 meter hög). Det skötte han snyggt, han jobbade bra och han var så himla pigg och glad (vilket han alltid är men det är lika kul ändå)!


Vi tränade snabba inlevereringar även idag och den här satt fint som belöning!


Vilket även denna gjorde…

En kommentar till “Håller tummarna…”

  1. Åååååh! Som jeg gleder meg til vi også får gå SPOR igjen! Denne vinteren begynner å bli skikkelig lang…. Vi skal forsøke oss til neste uke, ettersom jeg har sett at det finnes enkelte grønne områder i skogen nå 🙂

    Lynx og Emil vil også ha en slik ”päls-belønning”!!! Mon tro hvor du har fått tak på den..? 🙂

    Ha en supertrivelig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.