Grattis Mammas Pöjk!!

Grattis Keno och hans syskon på 5-årsdagen!! Kan inte fatta att det redan är 5 år sedan som han kom in i våra liv! Med buller och bång! Med fart och fläkt! Inte helt osökt tänker jag med många goa känslor i magen tillbaka på våra 5 år, vad mycket vi ändå hunnit gjort! Vi har hafsat oss genom lydnadsklasserna, mest på skoj och med många små ”quick-fix” på momenten, och lyckats bli uppflyttade till elitklass. Två CERT har vi bringat in i elit spår, det tredje hoppas jag på  denna säsong, om allt går som jag vill. Keno har visat sina framfötter i jakt också, han har första pris NKL både i B-prov och TJP och han är i ÖKL på WT. SE VCH har han spårat sig till och han är ganska fin också, i alla fall har han kammat hem ett CERT på utställning. I mina ögon så klart världens bästa hund, men det säger ju alla om sin hund… Jag är sjuuukt glad över mina underbara uppfödare som ALLTID ställer upp! Ni är helt otroliga! Extra roligt är det också att jag och Keno har fått förtroendet att avla fram två tollarkullar, ska bli jättekul att få följa dom i deras liv!

Idag tränade vi på skålar. ”Sanna-träning”. Jag ställde ut tre skålar på linje, den längst ute på ca 50 meter. Sen stod en skål på högra sidan, en på vänstra. Hundarna var med ut och preparerade dom med korv (fast Rally går alltid och käkar upp den så jag fick lägga i flera gånger…). Keno fick börja, Iver satt lös bakom. Och Keno visade att det här sitter som ett smäck! Både ”ut”, ut bakåt, höger, vänster, stoppsignal, inkallningssignal och fotgående. Härligt! När Keno kört, gick vi och fikade med Magnus mellan. Dels för att te´t var klart, dels för att Iver varit väl ivrig (men tyst) när han väntade så jag ville inte att han skulle få gå på nåt.

Efter fika fick Keno börja igen, bara för att träningen på att vänta för Iver skulle bli bra. När Iver sen kändes i rätt stämning fick han göra och Keno fick vänta. Jag hade inga höga tankar, vi testade det ju bara enstaka gånger i höstas och sen lade vi ju ner jakten i vinter. Men oj, han har minsann gott minne! Han skötte sig strålande och kunde både ”ut”, stoppsignal, ut bakåt och fotgående. Vilken kille!!!

Sen dök svärmor/far upp. De ville kika på nykomlingen. Vi passade på att dra ut våffeljärnet och grädda våfflor ute i solen. Sen satt vi och njöt i solen. Härligt! När de åkt hem dök Mari och Anders upp. Först kikade de också på nytillskottet, och sen blev det fika. När de åkte hem kom Jimmy. Tänk vad härligt det är med människor som bara dyker upp så där och kommer och hälsar på! Älskar det!!


Den som väntar på något gott…


”Vankas det nåt gott här…?”


Kocken!


Mmmmmm!!!!!


Iver fick också våffel-tårta förstås… Gott!

Igår kväll åkte vi till stan tillsammans med Jimmy och Therese. Först mat, sen bio ”Hur många lingon finns det i världen”. En underbar film!!

Nu är kvällen snart slut känns det som men jag ska hinna med att laga mat, städa, kika om det är lamning på G (tror det) och hundarna ska få träna på apport, sakta/före och hopp. Sen blir det bingen, Magnus har lovat en bra film och sen är det ju Solsidan!


Ett trött födelsedagsbarn…


Sonens ögonlock börjar också klippa…

6 reaktioner till “Grattis Mammas Pöjk!!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.