Barnmorska…


Välkommen till världen!

Ja, det är inte ”bara” det här… Fast mest är det kul! Som sagt så ägnade jag hela lördagskvällen åt lamning, åt  mat gjorde jag först kl 22.30, då var jag rejält hungrig efter bara lite sallad under dagen ute i skogen… Det var himla skönt att Ola kunde hjälpa mig, Magnus har ju varit i Sälen onsdag till söndag så jag var ju helt själv. När vi fått ut lamm nummer två åkte Ola igen och jag fick äntligen nåt i magen, rastade hundar och gav dom mat. Sen kikade jag ut i lagårn igen och se…! Mamma får hade fött en tredje liten en! Fast jag såg ganska snabbt att det såg konstigt ut, kunde inte gå ordentligt, det var magert och liksom annorlunda… Tidigt nästa morgon var jag ut igen, då levde det men jag försökte ställa det upp och det kunde inte stå. Mamma hade redan gett upp tanken på det lilla lammet. Jag väntade en timme till, tänkte ringa till Ola och höra om han kunde avliva det. Men då hade det självdött. Usch, jättesorgligt men det kändes ändå bra att det dog själv, naturen brukar sköta sånt där själv. Det var definitivt något fel på den lilla…

Igår kom Mari hit med Prins Daniel också. En tupp som jag lovat ta hand om ett tag då han slåss med Maris andra tupp. Jag vill INTE behålla honom så hör av dig om du vill ha en jättefin Hedemoratupp!! Mari försöker ”omplacera” honom. Nu bor han i en av boxarna i lagårn. Inte ultimat om alla får för sig att lamma samtidigt men, men vad gör man? Måste ju ställa upp för djuren! Vi snickrade och donade åt honom, så nu har han det riktigt bra ändå. Vi hann med en fika och en promenad med alla vovvarna också.

Jag  hann faktiskt träna en liten, liten stund igår också. Keno fick göra det nya sättet att träna upptag på, det gick väldigt fint. Iver fick sitta när jag sköt skott (inget kast), sen fick han vända sig om och ta linjetag åt andra hållet. Åh, vad bra han skötte sig! Hans allra första skotträning! Han satt stadigt och fint. Men jag såg att hans ögon var STORA och han glömde av sig en gång på linjetaget. Han sprang ut, rakt och fint, hittade dummien men sen så var det som: ”vad var det jag skulle göra nu igen?”. Så han sprang tillbaka till mig utan dummy, hehe! Men när jag skickade om kom han ihåg. Sötnosen!

Imorse när jag kom ut i lagårn hade de här tre kommit till världen! Mamma Får hade fått trillingar! De ser ut att må jättebra men vi har bestämt oss ändå för att stödmata lite så de får all mat de behöver.  Så mötet angående WT:t vi ska ha i maj fick jag tyvärr hoppa över ikväll. Man vill ju vara hemma och se så allt fungerar! Hinner jag ska hundarna få träna lite positioner inne, det får räcka. Vi har i alla fall varit ute på joggingrundan, alltid nåt.


Keno tycker det är såååå spännande!!!

2 reaktioner till “Barnmorska…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.