Traktor-sök och dummytugg…

 

Vad gör man helst en söndagmorgon? Jomen visst, går vi gärna upp 5.30 och drar iväg till ett kallt ridhus, i -28 grader, en hel dag… NOT! Fast klart man vill ställa upp för klubben! Och i år gjorde både jag och Magnus det. Och det är faktiskt en av de roligaste tävlingarna att vara funktionär på! Så vi hade det riktigt bra och kul! Och hundarna fixade vi värme åt så de klarade sig fint. Man kan ju kolla på en hel del lopp och det är kul att se alla hundar. Enda nackdelen är att det är sån satans LJUDMILJÖ!!!! Har aldrig varit med om nåt liknande förutom på agility. Varför måste hundarna typ SKRIKA i flera timmar?? Det är ju inte bara en hund som skäller… Och många hundar är ju så stressade så när de väl kommer in på banan flippar dom ur… Det blir öronproppar nästa år…

Ingen egen hundträning på hela helgen, ovanligt men skönt för hundarna att få vila från sin träningssugna matte ibland. Igår däremot tog jag med dummies ut på promenaden. Meningen var att jag skulle hitta en plätt i skogen med mindre snö på. HA, HA, HA!! Vilken optimist jag är. Men jag lyckades pulsa ut några korta spår i fyra riktningar där vi körde linjetag men de var nog inte längre än 7-8 meter… Även ett litet när-sök fick jag till (med betoning på LITET). Istället försökte jag göra det svårt genom att hundarna fick sitta på sträckan när den andra körde, kastade, vände om skickade mot annan osv. För Keno blev träningen ”en fis i rymden”, för Iver var den jättebra med all väntan och han fixade det jättebra. Även själva övningarna gick bra. Men dummyhanteringen! Under all kritik! Iver hade fått för sig att dummiesar, de ska man inte apportera in (inte alla i alla fall) utan om man tar tag i ”rumpan” på den, dvs den ände där snöret inte är, kan man lägga sig och tugga på den! Gott! Så träningen blev degraderad till gripandeträning av dummy…

Efter promenaden fick Keno göra ett sök med ”undulater” som jag gömt i traktorn, i däcken, på skopan osv. Det var toppenkul och han var jätteduktig! Vi avslutade med några ”ut” och höger/vänster. Iver fick istället träna inne. På gripande av dummy… Bäst att gå tillbaka till grunderna. Med träapporten lärde han sig snabbt att han bara fick utdelning när han tog den rätt, dvs i mitten, Borde gå att lära honom med dummy också, så det tränade vi igår. Och han förstod snabbt, grepp på ”kanterna” = ingen belöning, grepp på mitten = belöning. Trodde vi hade passerat den fasen men icke… Bara att inse att matte glömt grundträna det ordentligt… Inte Ivers fel…

Hela dagen igår på jobbet molvärkte huvudet, hade lite huvudvärk hela tiden. På kvällen blev det värre så ingen träning för egen del blev det. Och idag är jag hemma. Huvudet värkte, nacken värkte, jag hade feber och frös… Nu har jag sovit några timmar och tagit Alvedon så nu känner jag mig lite piggare, fast nacken gör fortfarande ont. Konstigt, kroppen känner sig förkyld, fast utan förkylning liksom… Hoppas på att vara frisk imorgon. Senast! Sjuk är verkligen surt att vara!

3 reaktioner till “Traktor-sök och dummytugg…”

  1. Ja, det är inte nådigt vad man får öronen fulla av ljud på en agilitytävling! Det är bättre utomhus dock…

    Krya på dig så ni är tillbaka på bettet snart igen! Vi övade också gripande igår. Tråkigt sa Snappe… Ända till han fattade vad som gav utdelning!

  2. Ja, äntligen tbx! 🙂
    Jisses, -28 grader!!! Och så agilitytävling en hel dag… hmm… hade en betydligt lättare söndag! 😉

    Hoppas verkligen det inte är nån influensa, låter ju inge bra med värk och feber. 🙁

    Såg nånstans dummies med nån plastig yta av nåt slag som skulle funka kanon i snö… minns inte var men på nån av webshoparna var det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.