Styltor.

Skyndade mig hem igår, tänkte hinna åka skidor innan det började snöa FÖR mycket… Jag och hundarna drog iväg på de fina spår som snälla grannen Alf alltid ser till att vi har här i Näs varje vinter. Men det gick ju inte alls!! Det blev som hårda, tjocka styltor under skidorna och alltså totalt stopp, inget glid alls! 2 km stod jag ut, sen tog jag av mig skidorna, gick tillbaka 1 km och ställde skidorna där (hos grannen) och sen fick vi gå istället. Surt! Och snön den vräkte ner…

Efter den så kallade skidturen var jag iväg och tränade medel/box-pass. Otroligt skönt och roligt att träna kickboxning!! Det vill jag göra igen!!

Under helgen hann jag med en hel del… Började lördagen med en tur till Mari. Vi började med lite lydnad. Iver tränade ingångar (som nu är riktigt, riktigt bra), framförgående och stadga. Keno fick träna sakta och fritt följ. Efter det fick ”ungdomarna” göra några gripanden med and. Iver fixade det fint, fast vi behöver verkligen träna just gripanden, lite svårt greppa stor fågel…

Sen drog vi vidare till centrala Forshaga där vi la hårda spår i samhället. Keno fixade sitt så jättebra, åh vad kul det var! Han har ju inte liksom förstått hårda spår förut. Hans spår gick över stora vägen, längs med cykelbanan (där hundar och folk gått) och på en parkering och till sist ut på en äng med en del snö. Han hittade sina tre pinnar. Iver tycker det här med hårda spår är en baggis och spårade fin-fint på parkeringen och hittade sina tre pinnar.

Sen åkte vi hem till Öna, jag blev bjuden på god sopplunch! Och efter det tog vi en timmes promenad med alla hundar. Trolla löper men grabbarna fixade det fint.

Söndagen var effektiv! Började med en promenad på två timmar. Hemma igen fick hundarna träna. Först fick de hämta anden två gånger var, en hämtade, en satt lös och tittade på,  och det gick fint. Sen fick de sitta och titta när jag la ut sex föremål i skogen. Iver fick hämta in två (hans allra första uppletande) och det gjorde han jättebra. Hittade fort, tog upp, levererade i mattes hand. Nybörjartur?? Eller är han så här duktig utan träning?? Återstår att se. Sen fick Keno ”skopa” in sex föremål och det gick i en grisblink. Tror han tyckte det var kul att äntligen få leta saker igen.

Hemma igen var det dags storstäda huset! Det tog några timmar men nu känns det sååå skönt! Skulle åkt skidor efteråt men hann inte. Istället blev det en tur till Molkom och fixa och dona lite. Sen blev det ryggläge i soffan med en bra film i rutan.

Idag har vi träffat Therese i Molkom för lite jaktträning. Kul att träna jakt igen, äntligen! Ungdomarna fick träna linjetag, vi hade lagt ut 4 målområden och de kom ihåg alla. Sen växlade vi att skicka, sitta och vänta och bytte platser. Vi tränade också stadga, kallade in bredvid varann och en massa annat. De är duktiga de små, fast det finns mycket kvar att lära. Keno fick träna på elitmomenten och de ser ut att sitta riktigt bra nu! Blir tävlingssugen! Hoppas det blir barmark snart. Vi avslutade med en promenad där Iver och Keno lekte järnet ihop med Lykka.

En kommentar till “Styltor.”

  1. Åh vad det lät härligt med en resa till Egypten, det behöver nog många nordbor så här års…
    Kul med hårda spår, att jag har glömt bort det! Det kan jag säkert köra här hemma vid någon upptinad parkering.
    Kram Maria och Bruno

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.