Lyxliv i Egypten!

Igår vakna till 25 plusgrader, sol och havet 5 meter utanför altanen. Idag vakna till 2 minusgrader, snöstorm och is. Kontraster…

Förra torsdagen tog jag och Magnus flyget från Karlstad direkt till Hurghada och Egypten. Otroligt skönt att få flyga hemifrån orten, det är vi inte bortskämda med. Oftast får vi först åka bil 4 timmar för att komma till flyget. På flyget var det förstås bara svenskar, och de allra flesta var värmlänningar. Vi hamnade bredvid en dam, 50+, som nog fattade lite tycke för min Magnus… Han satt i mitten på ditresan och fick väl sina små klappar här och där. Fast på ett trivsamt sätt ändå.  Gissa vem som satt i mitten på hemresan? Inte var det han i alla fall, hehe! Som sagt jättetrevlig person men jösses, hon kunde prata! Jag sa till och med att ”nu ska jag sova lite” och blundade, men hon babblade på ändå.

Framme i Hurghada åkte vi buss några mil innan vi var framme i El Gouna, där vi skulle bo. Vi var tvungna att passera tre grindar med vakter, för att komma in i själva El Gouna och sen ytterligare en grind med vakt för att komma in på hotellområdet. Tryggt och säkert! För att gå in på hotellet fick man varje gång passera genom sån där kontroll som kan går genom på flygplatsen. Fast vi förstod oss aldrig på den, ibland pep den, ibland inte och vakten gjorde ingenting oavsett. Kanske var den bara för syns skull…???

Jag kände mig som jag levde lyxliv där nere. All personal var otroligt hjälpsamma och trevliga och passade upp på oss som bara den. Särskilt på mig, som verkligen fick känna mig som en ”kvinna”, de bar alla väskor, bredde ut handdukarna på solstolen, frågade hela tiden om jag behövde nåt osv. Jag VET ju att de gör så mot alla och att de gärna vill ha extra dricks för det men ändå kändes de genuint trevliga!  De pratade väldigt bra engelska och var måna om att vi hade det bra. Pengar behövde vi aldrig hantera, vi skrev upp allt vi åt och drack på rummet, bekvämt och bra. Och det bästa av allt, de tyckte mannen skulle betala så de vände sig bara till Magnus när han skulle skriva under notan och när nåt annat skulle beställas. I vanliga fall hade jag nog blivit förbannad, men det kändes faktiskt helt okej. Jag behövde liksom inte anstränga mig…
Frukosten och middagen var helt enastående! Det var uppdukat hur mycket som helst, flera kockar stod och lagade maten till oss om vi ville och det var inga problem för mig att hitta mat jag kunde äta, även om jag självklart fick avstå en del. Hotellfrukost  i Sverige – släng dig i väggen! Oftast åt vi ingen lunch för vi stod oss på den frukosten hela dagen…

Så klart följde vi utvecklingen i Kairo på CNN och våra utflykter dit och till Hurghada kunde vi förstås inte genomföra. Men det var inte hela världen, vi var där för att lata oss och det var det vi gjorde. I El Gouna märktes ingenting av några demonstrationer eller så, utan det var helt lugnt. Visserligen hade vi utegångsförbud efter klockan 16.00 men det var ingen som brydde sig om det hos oss. Vi var ju helt avskärmade från resten. Nä, oss var det inte synd om, men jag lider med egyptierna, hur ska de klara sig utan turismen? De lever ju ganska mycket på det. När vi lämnade hotellet igår morse var det inte alls många gäster kvar…

Nu får bilderna tala…


Ja, vad säger man… Två tokar på semester…


Utsikten från vår altan. Inte långt till havet.


Stranden igen.


Det fanns många roliga hus att kika på.


Det fanns två pooler, en jacuzzi och två små pooler.


Vår del av hotellet, där vi bodde.


Det fanns gott om desserter…


Jag blev lite nostalgisk! Det var ett tag vi hade såna här hemma i stan.


Vi var på delfinsafari en dag.


Vi hade tur som fick se så många!


De var otroligt fina!


På safarin ingick också snorkling. Det var en upplevelse vill jag lova! För mig som aldrig provat förut. Inte helt lätt faktiskt… Det var absolut det vackraste jag sett!! Vilket djurliv! Och vilka koraller! Helt underbart! Sen är ju historien om själva snorkligen en egen historia, haha! För att göra den kort kan jag ju säga att simma med ”grodfötter” var ingen lek, masken höll inte helt tätt, jag fick en hel del saltvatten i munnen och som grädde på moset fick jag privat guide där i vattnet. Han tyckte jag såg så stel ut så han tog sig an mig och ”drog runt” mig under de 45 minuter vi snorklade, så jag behövde bara titta, inte simma eller hålla koll på nåt. Underbart!! Alla som jobbade på båten var egyptier som pratade bra engelska. Alla vi på båten, utom två, var svenskar. Vi var ute på havet hela dagen, fick snorkla två gånger, se delfiner, blev serverade god mat ombord och hann ligga och lata oss i solen. Härlig dag!


Magnus ska snorkla för andra gången. Han kunde det där betydligt bättre än jag…

Skönt att vara borta, skönt att komma hem! Vovvarna tillbringade veckan hos min mamma och pappa. Och Iver han öste!! Det gick en fjärrkontroll, några skor och lite annat smått och gott. När de mötte hundar på promenader visade han sig inte från sin mest uppfostrade sida. De har haft fullt upp, mamma och pappa, och tyckte faktiskt att det var riktigt skönt när de (läs Iver) åkte. Ja, det är inte för inte som han går under namnet Ligisten. Fast han var ju lite söt också, satt bredvid mamma och gav henne pussar, kanske ville han fjäska lite..?? Keno är ju rena Helgonet i jämförelse med sin son. Jag har aldrig haft en sån hund som Iver, han liksom bryr sig inte om att någon blir arg på honom, han är liksom FÖR självgod. Fast han är en riktigt härlig hund och som tur är märks inget av sånt där när vi tränar. Om ett år, ja då kanske mamma har hämtat sig så pass mycket att hon orkar passa honom igen… Och Iver har mognat lite så han kan uppföra sig…

3 reaktioner till “Lyxliv i Egypten!”

  1. Fina bilder – känner faktiskt igen det sedan vi var i El Gouna förra våren. Ser nästan ut som vi bodde på samma ställe…. Rihanna Inn!
    Även vi hade turen att simma med delfinerna – visst var det häftigt
    Skönt att ha er hemma igen!

  2. Vad avis jag blir. Vilka bilder! Fast jag skulle inte vilja till Egypten nu. Håller med Anette. Skönt att ni är hemma. Många av mina vänner har fått resan inställd. Nu är ni tillbaka i verkligheten igen och snart ses vi.
    Kramar till er från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.