Gammal och stel eller bara otränad…?

Imorse slog jag upp mina blå tidigt. Jag som skulle ha sovmorgon. Men är man morgonpigg så är man… Innan Magnus ens hann vakna hade jag och hundarna varit ute, alla får hade fått mat och vatten, flickorna K likaså och diskmaskinen hade både blivit urtagen och itagen igen… Efter frukost tog jag och vovvarna en promenad. Det sög lite i min träningstarm, eftersom vi haft träningsfritt två dagar, så lite träning blev det när vi kom tillbaka hem.

Iver tränade gripanden. Började med plastdummy, sen vanlig dummy och sist en frusen kråka (jaja, kanske inte så vanligt att man skjuter en fryst kråka på en jakt men mina hundar bryr sig inte om det…). Jag hade laddat med päls-bolls-belöning (tack för tankegångarna där T) och belöningssätt a la Maria Brandel. Och det gick hem vill jag lova! Rena, fina, snabba gripanden.

Kenos tur. Han fick också träna gripande fast bara på fryst kråka. Och på längre avstånd från både kråka och mig. Och på klurigare vis. Han löste det hur bra som helst. Är det nåt den hunden går igång på så är det lek!!

Vi avslutade med att hundarna växelvis fick hämta  föremål på uppletande. Grejerna låg i ett traktorspår, som Magnus kört upp, så själva uppletandet var inte svårt men det var ju inte det vi tränade.  Hundarna fick in grejerna fort, fokus låg på själva gripandet och att leverera in så fort som möjligt. Iver fick hämta tre saker, Keno fem. Jag är impad av Iver, som faktiskt inte lärt sig uppletande än, som hur lätt som helst tar sig ut, letar upp en sak, kommer snabbt in. Utan att byta, utan att krångla. För Keno var det här en jättebra övning, jösses vilket tempo han fick upp! Kul för honom att få lite varitaion i just den träningen.

Efter träningen var det då dags… Jag skulle upp på hästryggen efter x antal år… För er som inte vet så har jag bott i sadeln sen 9 års ålder tills jag var 25 år. Flera timmar. Varje dag. Men sen tog hunderiet över… Började med att leta fram mina ridbyxor. 20 år gamla. Skulle de gå på? Jag har på nåt konstigt vis liksom ändrat kroppsform sen dess… Måste ha nåt med miljöförstöringen att göra, hehe! Jag kom i dom i alla fall, även om jag fick dra lite i dem, de var lite korta…
Mötte upp Camilla i stallet och ååååååå vad mysigt det var!! Rykta, borsta, mysa med varm mule! Sen nästa utmaning… Skulle jag komma upp i sadeln? Det krävs ju ändå viss spänst… Jodå, inte kanske på det mest graciösa sätt (och jag är glad att sadelgjorden var hårt åtdragen) men jag kom upp!
Sen var det bara att rida! Eftersom Camilla har en unghäst blev det ganska lugn ridning idag, vilket inte gjorde något för mig, som är lite ringrostig. Det var underbart kul!! Och min häst, Lavendel, var en pigg och framåt häst, passar mig precis. Superduperkul var det!! Tack Camilla!!! Det bästa är att det verkar som att jag kommer att få rida där fler gånger för de behövde lite hjälp. Hurra!!
Så tiden får väl utvisa om jag faktiskt är äldre än för 17 år sen eller om jag bara är otränad…

Avslutar med bilder från vår träning i AH-Hallen med Mari och LiseLotte. Liselotte har tagit dom. Tack!


Iver har dragkamp med fin viktförskjutning!


Iver poserar.


Keno och matte – lika glada på träningen.

En kommentar till “Gammal och stel eller bara otränad…?”

  1. Hej på er!
    Vad roligt det låter att rida. Jag var medryttare i många år innan jag också köpte hund istället. Börjar saknade ridningen lite när jag läser på din blogg.
    Kul att fotona kom till användning. Får ta mer nästa gång vi ses.
    Ha det gott önskar Liselott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.