Vem f*n uppfann utfallsstegen…??

Idag var det dags att börja träna igen! Och inte hundarna den här gången, utan mig själv… Jag har ju tränat där i flera år, fast gjorde uppehåll ifjol då jag kom in i ”spring-svängen”, vilket jag säkert gör igen, bara våren kommer. De har verkligen superbra pass här i lilla Molkom! Det finns pass måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag. Inte illa för en sån liten ”by”! Och bra pass är det också, ingen ”kärringjumpa” här inte!

Jag gick på ett ”funktionspass”, dvs det var mest styrka, en del kondition och en hel del balans. Och det var såååå många utfallssteg!! Vem uppfann dom? Okej, dom ger bra träning, det gör dom, men dom är inte särskilt roliga… Och det var som sagt måååånga… Stolt över mig själv i alla fall som orkade hela passet, inte bangade nån övning, höll igång på alla konditionsbitar. På torsdag är det dags igen!

Annars har dagen idag varit ganska fullproppad. Dagen gick fort på jobbet, var ute på mycket och då rinner tiden iväg. Efter jobbet handla mat, tanka bilen, hem, göra mat, äta, motionera hundar och träna vilt med dom, hem och byta om och iväg på träningen. Puh! Viltträningen gick så himla bra med grabbarna idag, kul! Iver fick också träna på att sitta kvar själv medan Keno och jag lekte lite lugnt, jag har insett att han har lite svårt för det, lille Iver. Han gjorde stora framsteg idag så mer sån träning!

Igår tränade vi i ridhuset med Therese, Hanne och Lene. Iver fick börja med en plats tillsammans med Lykka. Det gick väldigt fint att lägga dom ihop. Det som behövs är att utöka tiden för Iver kunde inte ligga så länge än så det får vi öka på nu lite grand. Resten av timmen fick Keno träna medan Iver tränade att sitta och vänta (vilket inte var planerat men det blev så eftersom ligisten inte visade sig från sin bästa sida i det momentet). Kenos träning kändes härlig, vi körde genom det mesta i eliten plus en del freestylemoment.

Här ute på landet är det isgata nu och ingen som sandar (tänk på det alla stadsbor som klagar…) utan det får man göra själv… Igår när jag kom hem med bilen skulle jag vända den (som jag alltid gör) men det gick inte att bromsa, eller jo, det gick ju men bilen fortsatte glida ändå… Jag hade fullt sjå men lyckades till slut att vända den rätt igen. Magnus kom hem och hämtade sand nere i byn med traktorn så nu är det inga problem.

Isgata var det också i söndags när jag lurade ut Magnus och hundar på en två timmar lång promenad. Som mestadels gick på ren is. Ingen höjdare ens med broddar (som jag hade) men för Magnus var det nog skitjobbigt rent ut sagt… Efter promenaden tog vi en tur till Molkom, hyrde film, fikade hos svärmor/far och jag och vovvarna tränade lite lätta linjetag, fokus på träningen låg i att ”hålla i sig”, när jag kastade åt andra hållet.

Du är inte full om du kan ligga på golvet utan att hålla i dig.
                                           Dean Martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.