Vår nya bästis!!

Både min och hundarnas nya bästis har äntligen kommit!! Äntligen kan vi pulsa ut i skogen i den djupa snön på promenad utan att behöva stanna stup i ett för att plocka bort stenhårda isklumpar i hundarnas tassar. Som dessutom gör ont… En underbar uppfinning! Varför har jag inte köpt en tidigare???

På onsdagsträningen var vi faktiskt fyra stycken, som trotsade det snöiga vädret. Vi träffades på Forshaga BK (där de är så himla bra att de plogar hela vintern!). Jag var där tidigt, tog en rejäl promenad först och tränade sen Iver innan de andra kom. Iver tränar vidare på sin positionsträning, vänstervändningar, framförgående och lite annat pill med små delar i olika moment. Det går bra, han är riktigt duktig! När de andra dök upp fick alla hundar värma upp en kvart och sen körde vi en i taget. Jag och Anna tränade parallellt. Vi gick fritt följ med kommendering samtidigt, det var en utmaning för ”tävlingsledaren” för det var inte alltid vi gjorde som hon sa. Keno gick väldigt fint och var helt koncentrerad på mig, trots att Anna och Rinya svepte förbi nära, nära ibland. Sen varvade vi hundarna, en fick träna, en fick vänta. Keno gjorde ställande med Anna som ”lektant” bakom, framåtsändande och kryp med kommendering. Kändes bra!

Igår var det äntligen en ledig dag igen! Jag som bara varit ledig ”röda” dagar denna jul/nyår tycker det är extra skönt när de kommer. Efter en lång och god frukost pulsade jag och vovvarna ner till Molkom, det blev en promenad på en mil, i den djupa snön. Jag var ganska trött i benen sen… Vi hyrde två filmer och slappade några timmar sen. Skönt, en perfekt ledig dag! På kvällen var det meningen att jag skulle träna i ridhuset men eftersom det snöade så grymt mycket ville jag inte ge mig ut på de där småvägarna. Istället tränade vi lite hemma i köket.

Idag, efter jobb och promenad, tränade jag och vovvarna lydnad på skolgården här i Molkom. Iver är otroligt lättlärd! Men så är han väldigt fokuserad också. Idag hade han redan förstått att han skulle både titta framåt och ta några steg framåt. Att shejpa in framförgåendet är verkligen en höjdare! Hans ingångar har blivit riktigt bra, han har snabbt snappat upp att han ska in med baken när jag svänger vänster och han kan gå en kort sträcka fot. Det artar sig! Keno fick träna lååååånga sträckor på framåtsändandet, något som jag märkte i onsdags att vi behövde träna mer nu igen. Tränar man detaljer på ett ställe, ja, då faller nåt annat… Ställandet gick riktigt bra idag, kanske finns det en framtid för oss också…?! Det jag är så himla glad för är att han verkligen gick en superbra fot idag, svängde in rumpan rejält varje gång. Vi har tränat några tillfällen på ”rumpa-in” och det har gett resultat, kul!

Nu har vi ätit räkor, ost och soltorkad skinka med melon och druckit lite vin. Jo, ni läste rätt, JAG har druckit vin! Ett halvt glas! Och jag är inte dålig än! Underbart! Kanske håller det på att rätta till sig nu, efter två år?! Känns bra!
Det blev förstås räkor över som Rejsa glupade i sig. Sen blev hon så här slö…

3 reaktioner till “Vår nya bästis!!”

  1. Hej

    Vart har du köpt den klippmojängen? Jag är helt klart intresserad av en jag med. Det är ju inte det roligaste att klippa 28 tassar med sax…. 🙂

    /Anita och Anksvansarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.