Fullknökat!

Ja, nu är huvudet fullknökat av kunskap! Det går inte in ett endaste gram till, nu måste här sorteras och stoppas in i fack (som vi svenskar äääälskar…)! Helgens kurs var suveränt bra!! Jättekul att få körkovra sig ännu mer i den här ädla konsten – klickerkonsten. Jag blir lika glad och upprymd varje gång jag shejpar in ett nytt moment. Tänk vad häftigt det är egentligen!!!

Stackars Keno fick vara hemma med husse under tiden som matte och Iver var på kurs. Jag tror egentligen att han hade det utmärkt ute i skogen medan husse fällde träd och tog ved, men det sved i mitt hjärta, han vill ju så gärna med! Jag hade först tänkt ta med båda hundarna men jag kände att det ändå är Iver som behöver mest och kan minst. Jag kan inte känna att jag har något jag måste ha hjälp med i Kenos träning just nu, utan jag vet hur jag ska göra.

Iver impade stort i alla fall som kunde hålla fokus i ridhuset tillsammans med 11 andra hundar, som många stod i sin bur och ”tjöt”, en massa människor och en löptik som ”granne”. Han var hur duktig som helst! Eftersom det faktiskt är en TRÄNARutbildning blev det även mycket teori, men vi hann i alla fall träna burlek, doogie-zen av olika slag, ligga stilla själv, bita/släppa, apporteringsbitar och en massa annat.

Nu har vi en hel del läxor som ska fixas innan april. Bland annat ska de kunna (för jag tränar in det på båda vovvarna) frys-target på en leksak bland tre andra saker (även diskriminering alltså), shejpa in ett helt nytt tricks/moment och burleken. Vi har att göra…

Idag gick vi hem från Molkom och sen har vi tränat lite här hemma. Idag blev det burlek och början till frys-target. Grannen kom förbi och tjötade en sväng och sen var den kvällen slut… Jag ska försöka be någon lite snällt (Frida kanske???) om hjälp att lära mig hur jag lägger ut film på bloggen så ska jag filma lite saker vi tränar, kan vara kul att se framstegen.

2 reaktioner till “Fullknökat!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.