Får-möte…

Jag och hundarna sov hos mamma och pappa, efter jaktprovsmötet. Enklare så, när hundarna ändå var där under tiden jag var på möte. Så slapp jag köra ända hem sent på kvällen och så fick jag lite tid att umgås med ”päronen”.

Hämtade hundarna i Forshaga efter jobbet igår, åkte tillbaka till stan och träffade Anette med vovvar. Vi tog en stavpromenad på nästan två timmar, skönt när man kan slå ihop motion, motion för hundarna och en hel massa TÖL!! Alltid lika roligt att träffa A och prata bort några timmar! Tråkigt bara att vi syns alldeles för sällan… Hemma blev det sallad och en bra film ihop med bästaste Magnus.

Nu ska jag inte klaga på tö och is längre… För inatt snöade det grymt mycket, bara för Magnus att ge sig ut och ploga. Och nu ikväll syns det inte att han plogade imorse, det snöar än…

Efter frukosten imorse fick hundarna träna. Keno var först ut. Positioner, ingångar med och utan tungen, ställande och läggande stod på schemat. Nästa på tur… Lille Iver. Han fick träna ingångar, kort sträcka fritt följ, svänga in rumpan och framförgående. Sen fick han sitta lös och titta på när jag gömde åtta dummies i snön, på traktorn, under traktorn, i snövallar, ja lite överallt, fast på en liten yta. Sen fick han prova på sitt första sök. Och det gick ju hur bra som helst! Han hämtade in tre stycken otroligt fint, sen vågade jag inte mera, ville inte att det skulle gå fel på slutet… Jag vill inte träna ”vanliga” sök med honom än, utan bara med en dummy, men det här blev lite annorlunda, ett mini-sök och det gick ju superbra! Jag hämtade sen Keno så fick han ta in de andra fem, och det gick på fem röda, han är duktig på sök, medan Iver snällt fick sitta och titta på.

Sen iväg till N Rådom för att kolla in får som vi förmodligen ska köpa, Texel/finull, ska bli spännande! De verkade jättetrevliga och det är ju bra raser både för kött och ull vad jag förstår. Och de var himla söta! Måste hitta på bra namn till dom också, tur jag har många vänner! För jag fortsätter ju på samma tema förstås! Vidare hem till T och J. Jag och Therese tog alla hundar på en rejäl promenad i snön, så trevligt med sällskap! Och två dagar i rad! På hemvägen blev det lunch hos svärmor/far. Hemma igen fick vovvarna träna lite småsaker inomhus, innan vi landade i soffan med en bra film. Vilken härlig dag!!

”Vänd ditt ansikte mot solen och du kommer inte att se skuggorna.”
                                                    Helen Keller

En kommentar till “Får-möte…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.