Önskemål…

 

…eller ska jag säga begäran..?? I alla fall så kommer här några efterfrågade kort på Iver. De flesta är tagna inne, det blir ju mörkt innan jag kommer hem på dagarna, och de från utställningen har Frida Forsberg tagit. Jag lyckades inte ta något bra kort på Iver från sidan, han är lite högre bak just nu så det blev inget bra kort. Och när man tar inne blir ögonen så konstiga, men men…

I söndags fick Iver hämta en kråka några gånger, det skötte han med bravur och förutom första gången, då han for som en raket förbi mig, lämnade han i hand alla gånger. Duktig kille! Keno fick också hämta in den och fast jag hade lagt den lite trixigt (tyckte i alla fall jag…) hittade han den blixtsnabbt och snabbare än blixten var han tillbaka med den. Pappa Keno kan han med.

Sen dök Anette, Snaps och Cider upp. Vi tog en rejäl skogspromenad och fick pulsa en del i snön. Bra träning för oss, särskilt bra för hundarna som säkert sprang tre gånger så långt som vi gick. Iver gillar verkligen Snappe och de lekte mest hela tiden. Keno ville också gärna leka med Snappe emellanåt medan Farbror Cider höll ställningarna på sitt lilla egna vis…

Efter promenad fick alla hundarna träna, en och en. Jag och Iver fick bra tips av A hur vi ska fortsätta vår ingångsträning, tack för det! Iver fick också springa mellan oss (som han förstått otroligt snabbt) och vi kunde länga ut avståndet ganska mycket. Prova på att springa med apporten från A till mig (utan kommando) tog han till sig fort, det gick jättebra. Keno tränade lite fritt följ med kommendering, ställandet (där A hade ytterligare ett tips vi kan variera med, superbra) och sen fick han göra budföringar, nåt vi inte tränat på flera år men är sååååååå kul enligt Keno.

Med tanke på kylan var det skönt att gå in sen, dricka te och prata en massa. Vi avslutade med en till promenad över ängarna i mörkret med pannlampor, mysigt! När Anette och vovvar åkt hem åkte jag ner till byn. Det var dags för söndags-tant-bastun. Efter det var jag gött trött i kröppen!

Mörkret hade lagt sig, pannlampan var på. Ut smög vi (det kändes i alla fall så) i skogen igår kväll för att leta upp en julgran… Kändes som att vi skulle stjäla en, fast det var ju på vår egen mark…hehe! Hundarna var förstås med på noterna, spännande värre! Vi fick med oss en skranglig gran hem, tror aldrig vi lyckats hitta någon värst fin gran.. Det växer fort på våra marker och vi kan bara ta smågranar då vi har så lågt i tak… Men med några kulor och lite glitter duger den nog…

Åkte hem tidigt från jobbet idag, kände mig inte riktigt bra, tog en sväng i skogen med hundarna, la mig sen under en filt i soffan, hann väl ligga där ca 10 minuter innan liten valp reser sig och spyr… I soffan…. Nice…. Kanske var det det jag behövde för nu känner jag mig piggare igen….

3 reaktioner till “Önskemål…”

  1. Han är söt lille Iver – utom när han spyr i soffan kanske… 😉
    Tack för en väldans trevlig dag! Vi är snart tillbaka! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.