Julgrejs.

Älskar verkligen julen (det har jag aldrig nämnt förut, va???)! Igår tog jag och mamma en tur på IKEA och på Bergvik. Jag handlade bara lite småsaker och pekade sen ut några ”nyttiga” julklappar åt mamma som vi önskar oss… Inte så mycket överraskning kanske men bra att ha grejer är…. Just det, bra att ha… Mysigt att vara ute med mamma, titta lite här och där, prata om ditt och datt. Och julstämningen är hög i affärerna nu.

Vad har Iver hunnit hitta på sen sist då..? Hmmm…. inte mycket…. Bara bitit sönder gaständaren (som jag som tur var hörde innan han kommit in till vätskan), hämtat in frusen skit och knaprat på i soffan, bitit sönder min vante i en lek som bara han lekte och jag försökte avsluta… Gick sådär… Ätit upp en skål med kokosflingor och varit sååååå nära att sätta i sig katt-spyan som jag hittade på mattan imorse. Den kapplöpningen vann han inte och han var liiite missnöjd…. Spyan bestod av en råtta med blod, suck! Så började min lördagsmorgon. Ibland är de billiga de där goa, underbara katterna.

Idag tog vi lååång sovmorgon! Till och med hundarna sov till halv nio, så skönt! Sen sov vi lite till… Efter frukost tog jag och vovvarna en promenad i skogen på två timmar. Härligt skönt var det, trots att jag fick pulsa i snön. Det som är så bra här hemma är att många följer våra promenadstigar i skogen så det gör att vi håller dem ganska öppna åt varann.

Keno fick träna en kort stund sen (måste ju göra min ”läxa” på ställandet) medan Iver fick en dusch av Magnus, han hade rullat sig i nåt gott….

Nu ikväll har vi ägnat oss åt att göra julgodis, mysigt! Det blev tre sorter, en ”vanlig” och två LCHF-sorter, dvs utan socker.  En toning har jag slängt i håret (ja, jag har ju fått tre grå hårstrån!!!!) och orkar jag ska jag greja iordning förrådet under trappen och sen ska Iver få lite träning också. Sen blir det en skön hemmakväll framför brasan!

Vi har haft en lykta inne med ett enormt blockljus i. Idag fick vi se att det läckt ut massor av stearin under lyktan, på golvet…. På bilden syns det tydligt, den där svart ”plattan”, som ser ut som en botten på ljuset… Den ska INTE finnas…! Det är bara stearin… Dessutom har nästan hela ljuset spruckit längs med. Läskigt, blir inget mer sånt stort ljus….

En kommentar till “Julgrejs.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.