GOD JUL!!

Vi skulle egentligen tränat för Lena B i tisdags men eftersom jag kände mig dålig fick jag ställa in. Typiskt, hade sett fram mot det. Men ny tid blir det förhoppningsvis nästa vecka. Istället blev det en promenad här hemma och lite inneträning med hundarna. Jag är verkligen sååå sugen att starta freestyle med Keno nu! Vi har ju liksom inget annat för oss nu… Men hur får vi ihop ett program? Jag som inget kan…. Jag har en låt som jag vill ha (om det går) och han har de moment som behövs. Men sen…. Hur gör man…?

Igår hade vi vår onsdagsträning igen. Vi var bara tre tappra (eller korkade kanske…?) som slöt upp på Färjestads parkering i -23 grader… Kallt som attan åt händer och fötter men mina vovvar bekommer inte kylan ett dugg som tur är. En kort men jättebra träning! Keno gjorde bra framåtsändande, skall och ställande, Iver tränade ingångar, fritt följ (så långt som vi nu kommit…), springa mellan förare och läggande. Duktiga vovvar! Trevlig träning trots kylan!

Idag har vi gjort spark-premiär!!! Iver tyckte det var en höjdare, det var ju första gången han såg en spark. Jag och Magnus tog fart i nerförsbackarna och det gick med en sjuhelv…s fart!! Och hundarna sprang… Som tokar… Nu på kvällen har vi griljerat skinkan, som vi hade i ugnen igår (min första nånsin och den blev ju god!!), gjort risgrynsgröt, klätt granen och lite annat smått och gott. Nu tar vi jullov!!! I alla fall i tre dagar….
GOD JUL!!!!

3 reaktioner till “GOD JUL!!”

  1. När jag gör freestyleprogram brukar jag först börja med att lyssna på musiken i låten för att hitta vart i låten man ska göra bytena. (Med andra ord vart byter låten karaktär eller vad man ska kalla det) När jag hittat de ställena så lägger jag in de rörelser jag tycker passar till musiken på de olika delarna eller vilka som hänger ihop, eller beroende på vad de sjunger eller tema. Behöver inte vara svårare än så. Sen brukar jag testköra programmet både med och utan hund på träning. Tänka på vad jag ska göra med armar och ben och vad hunden ska göra. Känner efter om rörelserna passar efter varandra och om de passar till musiken och hunden på de olika ställena. Sen brukar jag ändra om lite efter det, och kanske har man kommit på någon ny bra idé under tiden man kört det och så håller jag på så till jag är nöjd med programmet.

    Jag ändrar även på det efter tävling emellanåt för ibland kan ju det som fungerar klockrent på träning inte fungera alls under tävling. I alla fall för mig och Leo 🙂 Man fårprova sig lite fram helt enkelt.

    Hoppas du förstår vad jag menar 🙂

    /Elin & Leo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.