Veckan som gått….

Det har blivit mindre med hundträning än det brukar vara…. Men så är det ju också lite lågsäsong. Om man inte som jag anmäler långt söderut, lite knäpp är jag ju…. Men kul ska det bli!

I onsdags hade vi möte här hemma, Molkoms Hundklubb hade styrelsemöte. Förutom promenad blev det inte mer för hundarna. Torsdag där emot sprang jag och Keno på Kilenegården först och sen fick jag och Iver en lektion i lydnadsmoment av Lena. Jättebra att få lite tips på småsaker jag ska tänka på så kanske det mesta blir rätt på en gång… Jag har ju sagt att det ska bli jakt framför allt med Iver, men med en sån spårtalang kommer det bli svårt att låta bli brukset… Jag hoppas tiden räcker till bara…. Efter lektionen fick Keno träna och vi tränade igenom lite bitar i brukslydnaden, han känns fin.

Fredag blev en mamma-dag, en trevlig sådan! Jag mötte upp mamma på stan efter jobbet och vi shoppade loss under några timmar. När vi kände oss färdiga med alla affärer och hunnit fika åkte vi till Bergvik där vi käkade och handlade mer. På hemvägen stannade vi på kyrkogården och tände ljus för morfar, mormor, farfar, farmor och min farbror Ulf. Otroligt stämningsfullt och vackert med alla ljus i mörkret!!!

Igår blev det istället en hunddag! Klockan 11 var jag hos Mari och där var även Ulle, Anette, Lena, Gun och Christina. Vi tränade hela dagen. Först var det spår, Keno fick ett jättelångt spår med sju pinnar, upptag åt höger, bra upptag, missade en pinne och spårade toppenbra! Iver fick ett spår som hade många, många vinklar och fyra pinnar, han löste det jättebra och hittade alla pinnar. Han är noggrann den pojken! Jag gick också ett spår med Cider som han fixade så bra!

Sen blev det uppletande, Keno fixade in sina saker fort. Vi avslutade med lydnad på Forshaga BK. Iver fick träna dirigering mot dummies och sen fick Keno köra igenom delar av alla elitmoment, förutom fritt följ. Och han känns verkligen jättebra, nu vet jag inte om jag ska pilla nåt mer i momenten innan start…

Efter en träningsdag för alla vovvar, var det våran tur! Bad i tunna och sen mat och en massa prat! Trevligt värre!! Det blev inte särskilt sent för någon för vi var ganska möra efter hela dagen… Tack alla för en toppen-dag!!

Idag då… Började dagen med att lägga spår, medan det låg tränade Iver avlämningar med vilt. Jag kastade även in kråkan djupt inne i snår så han fick leta rätt på den. En lugn och fin träning med fina upptag och leverans i hand. Sen kom T och J och jag och T tog en prommis med alla vovvar. Sen fick Keno gå sitt spår, som jag hade lagt ute på ängen. Han gjorde ett klockrent bakspår, jaja, det ska ju inte gå bra på generalrepet… Fast trist ändå…  Inte alltid en fördel med rutinerade hundar, upplever ibland att de ”tänker mer själva”. Själva spåret gick däremot bra och alla pinnar in. Efter en fika med T och J åkte jag och Magnus till Molkom, sprang femman och handlade.

2 reaktioner till “Veckan som gått….”

  1. Vad stor han börjar bli ”lille” Iver 🙂
    Men han skulle behöva komma till tant-Johanna på lite öronansning 😉
    Hoppas allt är bra med er och att vi snart kan ses.
    Hälsa så gott till Magnus
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.