Tomtar på loftet…

Eller i alla fall på den inredda vinden…. Igår åkte de fram… Tomtarna och alla ljusstakarna! Härligt, underbart, mysigt!! Julen är en härlig tid!!! Några dagar för tidigt men till helgen är det så skönt att allt redan är på plats! Det tog det mesta av kvällen så förutom promenad fick hundarna roa sig själva.

I söndags blev det en utedag!! Jag hämtade Magnus klockan 2 på natten till söndag så det blev en rejäl sovmorgon! När jag väl pallrade mig upp la jag två spår och gick sen en långpromenad med Keno. När vi kom tillbaka fick han ta sitt spår som var runt 2 km långt med massor av krokigheter och krångligheter. Det började i fårhagen, ut på grusväg, in på ett karlhygge, ut i skogen, ut på karlhygge, ut på grusväg, över ett kortklippt gärde, genom en skogsdunge för att till slut sluta på ett gärde. Fem pinnar, tre leksaker och några köttbullsbitar låg i spåret. Keno hittade alla och spårade sååååå bra!! Vad kul det var! Det märks att han uppskattar utmaningar, flera såna spår måste jag lägga! Iver fick ett ganska kort spår ute i den andra fårhagen. I första delen fick han syn på en stor stubbe, som han nog fick för sig skulle anfalla honom, så den gick han igång på… Skällde som bara den, försökte skrämma bort den… Men så fort vi gick lite närmare gick han själv fram och kollade vad det var. Så första pinnen i spåret missade han, eftersom han inte spårade alls, men resten hittade han. Det var kul att se att han fixade att spåra över en grusväg och ta vinkeln på grusvägen! Dessutom hade jag och Keno gått över spåret två gånger innan… Duktiga killar!!

Efter spåren fick grabbarna träna på lite lätta jaktövningar, fokus låg egentligen på att sitta och vänta på en filt när den andra hunden körde så det blev bara lätta övningar. Söndagskvällen ägnade jag mig åt att fixa valpförmedlingen, som jag tagit över nu. Tar en stund att lära mig allt nytt men nu har jag kläm på det tror jag. Fick tillfälle att prata bort en lång stund med Anette B också, trevligt!!

Ikväll var det dags för vår träningsgrupp igen! Vi var tre tappra som dök upp i det ruskiga vädret… Kallt var det och det blåste som bara den. Men vi tränade… Kul med fler ”tokar” som vill träna trots väder och vind! Jag var där lite innan och tränade Iver. Han fick träna ingångar, positioner, tasstarget och första greppa-övningarna av apportbocken. Keno tränade lite kort fritt följ, vi visade hur långt vi kommit i vår ställande-träning och sen tränade vi framåtsändande, en bra träning!

Det har tyvärr varit en sorgens dag, både igår och idag. Vår kära BC- vän Holly fick somna in igår, 13 år gammal… Visst är det mycket värre att förlora sin egen fyrbenta vän, och visst är det förstås värst för ägarna själva,  men jag blev ändå väldigt ledsen igår, hon var väldigt speciell för oss. Idag åkte jag till T en stund och vi satt och pratade och jag hade en klump i halsen, tomt utan Holly…. Vila i frid!

2 reaktioner till “Tomtar på loftet…”

  1. Blir alltid ledsen i ögat när jag hör något trist om en hund. Men det går ju inte undvika allt, tyvärr.
    Har dina hundar fått börja skriva på hemsidan? Härligt!
    VIlle tacka för lyckönskningarna inför helgens bravader för mig och Spex. Du får väl reda på hur det gått på något vis. Har ju inte FB i telefonen så det kan ta ett par dagar innan jag kan meddela hur vi skött oss.
    Må så gott önskar Liselott med hunden Spex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.