Summering…

…av helgen! Jag kan konstatera att vi behöver lägga ner träning på svårare spår (jag lägger nog för lätta till mig själv, till andra krånglar jag gärna till det…) och även träna hårda spår, vilket jag varit jättedålig på länge nu… Jag har en riktigt duktig spårhund men som alla andra behöver han utmaningar och svårare uppgifter för att utvecklas. Det var kul att se igår hur han kunde lösa ett svårt spår med många störningar och jag det känns bra i magen. Jag kollade in resultaten och cert gick på bara 568… Tänk om om inte fanns….. Landskrona hade tvådagars tävling och idag gick det på ännu lägre poäng…

Spåret idag började med bakspår men sen kilade vi iväg upp och ner för höjder och dalar, ett roligt spår! Tyvärr tappade Keno bort sig på ett ställe och när han snurrat ett tag tog jag tillbaka honom där jag trodde vi kom ifrån och då spårade han iväg åt motsatt håll, hittade fler pinnar. Frid och fröjd trodde jag men vi kom fortare till slut-pinnen än jag hade trott… Vi hade alltså missat en del av spåret, därför förlorade vi tre pinnar… Skit! Och var det mattes fel?? Ingen som vet, ingen som vet…. Inte mycket att säga om det mer än att jag nog får göra upp en plan och träna mer metodiskt med spår. Jag har inte behövt det förut för han tuffar ju på och löser det mesta men nu blev jag taggad efter helgens tävlingar att verkligen lägga spår så han får utmaningar!  Eftersom vi inte kunde få något cert på de poängen valde jag att åka hemåt. Hade det varit en tävling i närheten här hemma hade jag kanske stannat och träningstävlat lydnaden men det kändes som det fick vara idag.

Klart man vill att tävlingarna ska gå bra och det känns ju extra tråkigt när man åker så långt… Men jag tycker ändå att jag har fått med mig något till vår framtida träning så det känns inte alls bortkastat. Och vi fick ju se den fina delen av vårt långa land, besöka TEBA  och vi fick chansen att hälsa på Titti!! We will be back!

Stoooooooooooooort grattis till Ivers syster och Kenos dotter Lyra som idag blev BIR-valp! Och till snygg-Mio som blev BIS-jakt! Och till Kenos halvsyster Toppa som blev BIS-3! Och till Trolla som slog en massa snyggingar idag och fick CK!! Utställning är inte min starka sida, jag hoppas jag skriver rätt och att jag inte glömt någon..?!

2 reaktioner till “Summering…”

  1. Detta lilla ordet ”om” Om om inte fanns. Vad skulle vi använda för ord då? Vad skönt ändå att du ser positivt till helgen. Ni fixar det där snart, tvivlar jag inte en sekund på. Du vet ju vilken talang du har i snöret och vem som hänger med i ändan som han får dra runt. Hihihi. Ni är så duktiga.
    Må så gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.