Snön är här.

Vi har haft det torftigt med snö men idag har det varit snöstorm hela dagen och nu har det till och med lagt sig en del. Innan hade vi bara några cm snö här hemma… Det finns många åsikter om vädret, för kallt, för varmt, för mycket regn, för lite regn, för mycket snö, för lite snö, för blåsigt osv… Och visst finns det dagar på vintern när vädret är rent ut sagt för j…ligt. Men jag gillar vintern, älskar snön när den lyser upp allt det mörka och man kan gå över ängarna på kvällstid utan pannlampa, tycker mycket om att åka längdskidor, det är lyx att kunna sätta på sig skidorna utanför dörren och åka direkt ut i spåret.  Och jag älskar att se mina glada hundar bli överlyckliga över att få springa runt i snön och virvla upp den i stora moln. Vintern är härlig!! Välkommen snö!!

Idag städade vi huset och pyntade det sista, som vi inte hunnit med. Sen blev det en promenad i skogen, det var som sagt snöstorm men är man bara klädd och håller sig i skogen går det ändå ganska bra. På edtermiddagen åkte vi till Mari och Anders och fick oss glögg och småhundarna fick busa av sig ute. Sen tog vi en runda på Forshaga och kollade in skyltsöndagen. Hundarna var med en stund, Iver ville sååå gärna hälsa på alla och inne på hundshopen köpte Pippi sig några bajspåsar…. De skötte sig strålande, alla vovvar.

Nu ikväll ska jag leta lite julklappar på nätet och sen träna lite med hundarna inne.

I onsdags hade jag först jobb-möte efter jobbet och sen julbord med mina jobbarkompisar. Ingen hundaktivitet alls, inte ens en promenad, den fick Magnus gå… Torsdag blev det promenad med Yvonne i Molkom och sen lite träning av småsaker inne med dogsen. Fredagen återigen promenad i Molkom, den här gången fick vi sällskap av Kicki. Hon följde med hem sen och vi käkade och pratade bort några timmar.

Igår åkte jag till Sunne och träffade Lollo. Vi la spår till hundarna på Kolsnäs camping. Det stod massor av husvagnar där och det var -10 grader och blåste nåt så in i vassen. Så spåren blev riktigt svåra men de kämpade på bra och Keno spårade riktigt bra tycker jag! Iver hade lite svårt att förstå vad vi gjorde först, det var mycket störningar runt om, men bara han hittat första pinnen var det som att polletten ramlade ner ”ja, just det, det är ju spår vi håller på med” och spårade resten hur bra som helst.  Efter träningen fikade vi inne på ett fik i Sunne och avslutade sen med en promenad längs stranden i Sunne. När jag kom hem skulle Magnus precis ut i skogen och ”räkna träd” (ja, är man skogsägare så är man…) så då följde jag och hundarna med på en promenad till. Det blev en härlig utedag i kylan!

En kommentar till “Snön är här.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.