Hårt spår och frusna kaniner!

I tisdags la jag spår till keno i molkoms samhälle. Att spåra på kort, fruset gräs genom villaområdet gick jättebra. Däremot när spåret gick ut på asfalt fattade han ingenting.. Det var nog mest så att det satt i hans huvud att där brukar vi aldrig spåra.. Så det ska vi träna mycket på i vinter! Iver fick hämta and, kråka och kanin och det gick jättebra! Tyvärr hade inte kaninen hunnit tina men det gick lika bra ändå. Varken keno eller iver gör nån skillnad på tinat eller fruset vilt. Onsdagen var det dags att dra igång vår träningsgrupp vi tänkt att ha i vinter. Det var medlemsmöte på klubben också så det blev en effektiv träning.. Keno och jag fick tips på detaljer i ställandet, framåtsändandet och bakåtförflyttningen i fria följet. Jättebra! Iver fick bara träna några minuter och fick då hämta in samma vilt som dagen innan, fast tinat denna gången. Vi höll till bredvid appellplan för att få lite störningar. Inga problem med viltet men den fina kaninen ville han gärna behålla för sig själv.. Efter ett trevligt möte åkte vi hemåt. Igår var jag och magnus kvar i stan efter jobbet. Hann faktiskt handla en julklapp, fika och äta mat innan det var dags att gå på föreläsning om lchf. Det var jättebra! Även om jag redan äter enligt det så var det kul att få mer ”kött på benen”. Vi var hemma först klockan 22 så hundarna (som var kvar hos daghusse) fick varken långpromenad eller träning igår.. Idag ska vi ta en springrunda och sen träna lite lydnad!

2 reaktioner till “Hårt spår och frusna kaniner!”

  1. Har ni så lite snö att du kan spåra? Fuskigt!!

    Nu tycker jag att det är dags att bjuda på lite bilder oxå 😉 (Ska jag säga som inte ens uppdaterar min egen hemsida!)

  2. Japp, Frida, vi har ingen snö alls här i ”södern” hehe…. Fast jag som bor i urskogen skulle gärna vilja ha lite, det blir ljusare då… Visst ska det bli bilder! Har ju uppat via mobilen ett par dar men ska ta mig tid vid datorn snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.