Han stannar….!! Fort!!

För första gången på länge var vi inte själva i joggingspåret igår! Mötte den ena efter den andra… Tur då att jag bara hade Keno med, eftersom hundarna alltid är lösa när vi springer där (eftersom vi aldrig möter nån…). Svårt hålla reda på två lösa hundar, springa och möta folk och hundar samtidigt…. Vi sprang vår runda, som numera består av två varv runt 2,5:an och en runda runt 1- kilometern. Sammanlagt 6 km, det får bli så nu i vinter när inte de andra spåren är upplysta.

Efter springandet fick Keno träna på framåtsändande, positioner och ställandet under inkallning. Och jösses vilka ställanden han får till! Nu när vi gör som vi blev tipsade om! Kul! Men sen om det håller i sig på 75 meters håll…. Ja, vi får väl se…. Beror på hur duktig matte är på att hålla i det här nu…. Skynda långsamt…. Många har nog fått höra mitt motstånd med just det här momentet…. Jag gillar det bara inte…. Men jag ska försöka…. Iver fick träna lite ingångar och starter i fria följet inomhus sen.

Idag har det snöat nästan hela dagen! Och det är så mysigt!! Nu är det vitt ute igen och hela Näs lyser upp! Härligt!! Jag och hundarna gick upp tidigt imorse, åkte till mamma där hundarna fick tillbringa dagen. Själv åkte jag vidare till Humletorp och provledarutbildningen. Den tog hela dagen och jag var inte tillbaka hos mamma förrän klockan 19.00. Men då hade vi dragit ihop utbildningen så istället för att ha halvdag även imorgon blev vi klara idag och kan alltså vara lediga imorgon! Skönt! Det betyder sovmorgon!!!!! När hade jag det sist??? Tre veckor är det sen sist, tror jag….

Mamma och jag tog en promenad med vovvarna, sen käkade vi lite mat och pratade bort en stund, innan jag åkte hem. Nu ska jag slappa framför datorn och TV:n och göra….. Nada…!!!!!

Det var väl själva faaa…… Här får jag reda på att vi har en hemsida! Och så har jag aldrig fått skriva på den! Nu blir det ändring på det! Jag har mycket att berätta….

Hmmmmm……. Det här med att lyfta på benet…. Är det något som ni människor är lite triggade på??? Eller hur kommer det sig att matte varje dag frågar om det inte snart är dags för mig att lyfta på benet när jag kissar…? Varför ska jag göra mig besväret att lyfta på benet när det går lika bra bra att stå på alla fyra? Och det går ju fortare! Tid är pengar, i alla fall när man är tollare, fort ska det gå!  Varför ska jag krångla och kanske ramla när jag kan stå tryggt med alla tassar i backen? Nä, det där väntar jag nog ett tag till med! Farsan lyfter ju, räcker med en tok i familjen!
 
Matte har hittat min svaga punkt… I alla fall när det gäller belöning när vi tränar vilt. Jag tycker ju att de fina fåglarna och de söta, små kaninerna är såååå underbara! Och varför lämna tillbaka något som man själv vill ha? Men hon har kommit på det! Attans! Och jag kan inte motstå det! När det finns mjuk kattmat i kåsan, ja då kommer jag in med fågeln / kaninen och byter bort dom mot en slick i kåsan. Jag orkar bara inte stå emot! Jag orkar inte!! Kattmat är sååååååå gott! Men matte är glad! Hon säger att jag är väldigt duktig på att hämta vilt och lämna av det fint i hennes hand. Ja, jag vet inte, jag, det känns som att jag är lurad på nåt sätt… Men hur???
 
Kanske har jag fått en skopa av min pappas gener ändå, även om matte säger att mitt utseende är kopierat från mamma Isa. Jag är nämligen så där vild som min pappa var som ung. Aldrig sjuk har han varit men han slog sig flera gånger och hade klippkort hos veterinären för uppskurna tassar, hål i gommen efter en pinne osv… Jag har ju bara varit hos veterinären med minlilla ”böld” än så länge, och den försvann fint med penicillinsalva. Men jag lyckas slå mig ändå!  Vad har jag gjort då? Tja, en gång sprang jag rakt in i en kökslucka, gjorde liiiite ont…. Och sen brukar jag hoppa rakt upp i luften och ibland råkar jag landa på saker man inte borde landa på…. Som pappa Keno till exempel…. Han brukar bli lite sur då….När jag slagit mig säger matte att jag måste hålla mig lugn och stilla. LUGN OCH STILLA! Ni hör ju själva! Vilka svordomar!!!
 
Förutom att jag tillbringar dagarna ihop med pappa Keno hos vår ”farfar” när matte och husse jobbar, tränar vi en del saker. Matte diggar klickerträning så jag har ju liksom fått hänga på det jag med… Och det är riktigt kul!! Jag kan en massa beteenden, i alla fall om jag får säga det själv! Ligg är mitt bästa trick, det kör jag med så fort jag anar att det finns godis i närheten! Matte är inne i nåt ”stim” just nu där det ska tränas ”positioner” hela tiden. Jag tycker ALLA mina positioner är bra! ALLA! Jag menar, en tollare är väl snygg hur den än står eller sitter! Eller?!
 
Här hemma på gården har vi just nu väldigt många spöken! Och eftersom alla i den här familjen är så töntiga, har jag tagit på mig att skrämma bort dom! Och jag lyckas varje kväll! De blir sååå rädda för mig!!! De kommer visserligen tillbaka varje kväll men jag har ögonen på dom! Försök bara, Iver den förskräcklige räds er inte! (Jag sitter visserligen gärna i mattes och husses knä och myser men bara när spökena inte ser. Jag kan ju inte visa mig svag!)
 
Eder Iver Nelson, skräcken i Näs.

3 reaktioner till “Han stannar….!! Fort!!”

 1. Haha vikket skoj inlägg;);) Iver skriver;) Max hälsar att han har inte heller fattat de där me o lyfta benet än..o han e ju drygt 8 månader..de kommer nog, me råge ska du se;);)
  tack för grattis, va sååå härligt!!!

  Kramen ulle,max o SNYGGMIO*blink*

 2. Hehe, Iver verkar vara en rätt stöddig pojk som tror han är världsbäst…precis som det ska va då!

  Du får berätta för Keno att han har en hemsida oxå så att han kan uppdatera meriter för sina barn, han har ju fått en BIR-valp!

  Du lyckades ju ändra textfärg till rött, hurra! Blir spännande att se om du fixar avkommesidan, den är ju lite krånglig. Säg till om du vill ha hjälp! Har du ändrat lösenord än?

 3. Det där med att lyfta på benet går nog långsammare när man redan har en äldre hane i hushållet, man behöver inte växa upp så fort…
  Toppen var också väldigt sen medan Tico lyfte på benet då han var 4,5 månad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.