Bildbevis nedan… Duktiga lille Iver!

Promenad som vanligt i Molkom igår, vi stannade sen och tränade i det iskalla vädret. Visst kan man träna mycket inne, fast framåtsändande och ställandet på håll går bara inte… Inte i vårt hus i alla fall…S det fick Keno träna på, plus lite andra småsaker. Iver fick träna på raka dirigeringar, något som vi inte tränat på några veckor. Det satt i, även på långt håll klarade han det fint, stoppsignalen satt också kvar i minnet. Jag började köra in närsökssignalen lite smått och det tror jag han kommer förstå fort. Leta godis under tiden jag blåste blev lite konstigt för honom, men leta efter en kaninboll under tiden, det var grejer det! På kvällen fortsatte vi träna lite småsaker inne.

Och idag…. Kors i taket!!!! Malin har köpt sig ett par stövlar!!!! Och då menar jag inte såna där kraftiga med tjock sula, som är vattentäta och håller en varm om fötterna på vintern. Såna har jag redan…. Nä, finstövlar..! Har pratat om att köpa det i säkert 10 år… Idag slog jag till! Bergkvist hade outlet (de har tydligen det två veckor på hösten och två på våren) så jag räknade med att hitta ett par för runt 250 kr för det kostade de flesta, men nej då, jag hittade förstås ett par dyrare…. Jaja, fast de var bra mycket dyrare var det ändå halva priset på dem…. Jag kan ju inte ha vilka stövlar som helst på grund av min tå och när jag nu hittade ett par… ja, då köpte jag dom! Kul i alla fall att ääääntligen fått ett par stövlar!

Efter det lyckade köpet tog jag och Magnus en promenad i Molkom med vovvarna, sen hem och käka. Nu har grabbarna Grus fått träna en massa saker inne i köket. En sitter utanför kökströskeln och väntar, den andra hunden tränar, sen byter de plats. De är sååå duktiga på att vänta, sötnosarna! Det bästa med träningen ikväll var Ivers början till apportering (första gången han sett en apportbock) och Kenos ”kryp med apportbock i munnen”. Man måste ha sina egna tricks… De fick även träna position, ingångar, kloss-träning, tasstarget och lite annan blandad kompott….

Imorgon är det dags för vår träningsgrupp igen, det ser jag fram emot!!

En kommentar till “Bildbevis nedan… Duktiga lille Iver!”

  1. Hej på er! Härlig bild på Pirayan med apportblock i munnen. Det är så skönt när apporteringen börjar sitta. Vi har så mycket snö så det går knappast att träna något utomhus. Försökte med markeringar med bollar häromdagen, men bollarna bara försvann och Spex är urdålig på att hitta saker i snön så vi gav upp. Alltid lika roligt att läsa om dig och dina hundar och era bravader. Hoppas ni har det bra. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.