Rally-spår!

Gårdagen började med städning…. Nu är även övervåningen klar. Skönt! Det är en sån härlig känsla när hela huset är städat! Önskade bara att huset var lite mindre ibland… När det var klart, gick jag ut på ängarna här hemma och la spår till grabbarna. Medan det låg till sig gav jag och Keno oss ut på vår springrunda. Tillbaka hemma var vi bra uppvärmda kan man säga… Iver fick börja spåra, han fick ett appellspår på äng, med tre pinnar. Och den grabben kan verkligen spåra! Han spårade på hur bra som helst, hittade sina tre pinnar, och hade inga problem med spårlängden eller terrängen. Han tog vinklarna hyfsat bra, ringade lite i dem men löste det helt själv. Pappa Keno fick ett spår där nästan hela spåret låg på äng / åker och sen avslutades i skog med sex pinnar. Upptaget gick åt höger, i fårhagen med alla störningar det för med sig (varför göra det lätt för sig…?). Upptaget gjorde han fint, rakt ut, kollade vänster, tog höger. Hittade alla pinnar och spårade fint i den bitvis svåra terrängen. Inget att klaga på där. Rally var ju som vanligt med hela spåren runt, jag undrade just hur Iver skulle ta störningen, men han brydde sig inte alls. Hon går ju efter oss och jamar, men kommer ända fram när vi stannar vid pinnarna och det vankas godis… Hungrigare katt får man leta efter, hon äter allt.

Det skiljer lite på killarna ändå, trots att de är släkt… Keno är ju sådär jäääätteglad jämt, svansen går som bara den, och är det jobb på gång, ja då går den som en propeller. Han är överlycklig! (Micke, som vi tränar jakt med, frågade en gång om det finns en gladare hund är Keno…? Det gör det säkert, men glad är han.). Iver tar det hela mer på allvar, han blir glad när han hittar pinnarna och han är glad när han spårar, fast på ett mer allvarligt, koncentrerat sätt. I alla fall än så länge, han har ju heller inte så mycket erfarenhet än och heller inte så mycket förväntan…

På eftermiddagen åkte vi in till stan, hämtade Magnus (som sovit hos en kompis, firmafest)och drog till IKEA. Vi hann med lite handling på Bergvik och en promenad med hundarna innan vi åkte hem. Ronny (vår Opel) är inlämnad för service så nu har vi bara en bil i helgen…

Dagen idag började med kloklippning och andra såna där ”skönhetsgrejer” för hund. Sen rensade jag och Magnus ute på gården, slängde alla blommor, ställde iordning utemöblerna, lite sorgligt, nu är sommaren definitivt över och vi går mot mörkare och kallare tider… Hundarna rejsade runt under tiden förstås. När vi var klara tog vi en promenad på några timmar, inklusive korvgrillning! Härligt! På väg hem stannade vi och fick fika hos svärfar och svärmor. Nu blir det lugnt resten av kvällen, vi ska bara träna lite lydnad, Iver håller på att lära sig kommando nummer två = ligg. Det artar sig! Jag tycker ju inte att det är så bråttom att sätta på kommandon men det är bra att träna lite ordförståelse också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.