Iver och Pippi på kurs!

Jag och Mari drog till Gillingboda i fredags. Där käkade vi mat och pratade en massa ihop med Sanna, Annika och Alexandra. Lördagen och halva söndagen gick Iver och Pippi kurs för Sanna, en jättebra kurs för små valpar. Fokus var förstås på lugn och ro, att kunna hålla sig, att vänta och en massa annat. Nu har vi jättemycket övningar att träna på i vinter!  Till våren har vi tänkt att ha en uppföljning. Tack Sanna för en superkurs!!  Om man trycker på kategorin ”kurser” kan man läsa om mina kurser och jag hoppas snart få tid att skriva om Sannas kurs där också.

Keno och Trolla fick varsitt spår på lördagen och Keno fick även träna lite framåtsändande, annars var det på de små som fokus låg. På vägen till Sanna fick vi stanna då en älg blivit påkörd och låg mitt på vägen. Vi hörde ända in i bilen när de sköt den… Verkade som att ingen var allvarligt skadad i alla fall, skönt. På vägen hem lyckades vi få diesel-stopp, hehe!  Ganska roligt hade vi, som tur var hade vi en OK-mack precis bredvid och efter många försök gjorde Peggy ett sista ryck så vi kunde rulla in på macken… Varför ska en resa vara händelselös..?!

I torsdags skulle jag och Iver tränat lydnad för Lena B men tyvärr fick jag ställa in det på grund av sånt man inte råder över… Ny tid för det ska det snart bli! Istället blev det ett varv med Keno runt 7,5 km-spåret och på kvällen packade jag inför helgen. Jag och Magnus hann med några avsnitt på vår serie också…

En runda runt joggingspåret med Keno blev det idag också. Iver fick träna på stoppsignal, som vi började med hos Sanna. Det var tydligen en effektiv inlärningsmetod för han tvärstannade  på signalen!! Sen om det är nybörjartur eller inte, det återstår att se! Ronny har fått nya ”fötter” idag och det drog med sig att han fick städat invändligt också. Dåligt med träning för vovvarna idag men det tar vi igen imorgon! Då dyker Anette med suputerna upp och vi ska träna spår! Kanske hinner vi med något brukslydnadsmoment också…

2 reaktioner till “Iver och Pippi på kurs!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.