Får jag presentera….

…. Mister Ghost!! ”Spökåldern” står för dörren när det gäller lille Iver. Jösses, vilka skall han får till! Och när det är skymning ser han både det ena och andra… Som ingen annan ser…. Han kan skälla och storma mot Magnus när han går över gården, fast han någon minut innan sett Magnus gå iväg… Hehe, ganska roligt att se. Och Keno bryr sig för det mesta inte men ibland hakar han på och då blir det ett himla liv… Jaja, det går över och tills dess får det vara extra ljudligt här i Näs…

I tisdags var Anette med vovvar här, även Anettes syster Sara var med, trevligt att träffas igen! Keno fick först ett upptag med en pinne, och sen ett upptag med ett lite längre spår med fem pinnar. Han gjorde upptagen fint, rätt håll. På spåret missade han en pinne men för övrigt ett bra spår. Vi spårade i kolmörkret och trots att jag hade pannlampa var det lite svårt att se var jag satte fötterna. Kul ändå att spåra i totalmörker, bara lita på sin hund! Iver fick ett kort spår med fyra pinnar, det löste han finfint, dock hade han och Snappe lekt på promenaden innan så han var nog egentligen lite för trött för att spåra. Med facit i handen skulle jag ha låtit honom vila lite först….

Jag trotsade det dåliga vädret på onsdagen och åkte till Forshaga BK på deras träningskväll. Maria dök upp också men ingen annan!! Nog trodde jag någon mer skulle våga sig ut i busvädret… Det blev lite tränat i alla fall, Keno tränade framåtsändande, ställande och skall och Iver tränade på sina små bitar. En promenad i Molkom blev det sen innan vi åkte hem.

Springrunda på Skutberget med Keno på torsdagen, jag och Magnus handlade lite kläder före, jag behövde  bland annat fodrade springtights, kallt i dom andra nu, och mössa och vantar.

I fredags gick jag och hundarna hem från Molkom, stannade på vägen och hundarna fick leta upp en tennisboll, Iver fick göra en ”håll-i-dig-övning” och sen fick de leta godis. Promenaden tog ca 1,5 timme så sen var vi ganska trötta alla tre…

Usch, igår städade vi huset, varför måste det bli så stökigt?? Funderar allvarligt på att skaffa en som städar varje vecka… Gud, vad skönt det skulle vara!!! Magnus slängde lite skräp och jag fixade med en del annat. Vi tog en långpromenad med hundarna och sen fick både Keno och Iver träna dirigeringar med skålar, några avlämningar med vilt och träna stoppsignal. På kvällen åkte vi till Therese och Jimmy och käkade mat och pratade bort kvällen. Trevligt, klockan ett på natten ramlade vi in här i Näs igen. Som ni förstår kom vi inte med på spårtävlingen. Fast vi stod som första reserv på fredagen….

Idag har jag haft viltspårkurs. Innan deltagarna dök upp fick mina hundar träna ungefär detsamma som igår, vilt och dirigeringar. När kursen var slut tog jag och Helen (som gick kursen) en promenad med vovvarna, fyra hanar och en tik, snälla grabbar! Iver lekte som en tok med lille Sigge och han var helt slut när vi kom hem. Keno blev kär i Dobra och även Torre tyckte han var väääldigt söt, här gör vi inte skillnad på kön och kön, haha… Efter lite mat i min mage fick Keno spåra ett av de gamla viltspåren, det var en ”fis i rymden” sa han… Men roligt var det!

Nu är jag så trött och sliten så nu ska jag inta soffan resten av kvällen!! Magnus hotar med köpe-mat ikväll och det lockar faktiskt! Jag är inte så mycket för sån mat annars men ställa sig och laga mat nu…. Nä, nä…. Vem orkar det?!

4 reaktioner till “Får jag presentera….”

  1. Mörkerspår var faktiskt lite kul! Jag gör gärna det igen!
    Och spökena i Näs har vi ju också träffat…

  2. Hallåjen!

    Tusen tack för grattis! Bruks är skoj… Och speciellt när vi har förebilder som dig och Keno att se upp till! Så hoppas vi att vi kan plocka cert en dag vi med…

  3. Tack för en jättebra kurs och trevlig promenad. Hundarna var trötta när vi kom hem. Själv tog jag en bastu och det var skönt efter en hel dag ute./Helén, Dobra, Torre och Sigge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.