Älgjakt!

Igår var det dags för årets älgjakt!! Det var Ivers första och det var såklart spännande! Jag hade sån tur att direkt när jag kom dit hade de precis skjutit två älgar. Så jag tog med hundarna så de fick spåra in drygt 100 meter till den ena (den hade gått en bit och lagt sig i ett dike). Iver, som aldrig spårat viltspår, spårade hela vägen dit, han tyckte det var jättehäftigt! Keno, som har betydligt mer erfarenhet, vindade in den istället och drog dit. När de kom fram gick de direkt fram till älgen, Keno har ju träffat många älgar men jag var förvånad att inte Iver var lite mer försiktig… Det såg ut som han varit på många jakter… När de sen drog ut älgen med hjälp av traktorn och oss blev Keno helt gaaaaalen och skulle efter förstås…

Den andra älgen fick Mio och Keno spåra sig fram till. De missade lite på slutet, det hade gått många älgar därinne så det var svårt för dem, de visste ju inte vilket spår de skulle följa… Men vi kom fram till slut i alla fall. Då fick grabbarna gå fram en i taget för jösses, det är många känslor i omlopp vid ett sånt här tillfälle!

Vi gick några drev resten av dagen men någon mer älg blev det inte. Idag har de dock skjutit den sista så nu är jakten slut för deras del. Jag valde att inte va med idag utan åkte till mamma och pappa igår och träffade bror med familj. Vi umgicks och såg sen en film när barnen somnat. Jag sov kvar och idag har jag hunnit gå en långpromenad med vovvarna, kanske tränar vi lite i eftermiddag också…

De andra dagarna…. Ja, vad har vi gjort då?? Förstås en joggingtur i fredags, sen var vi hos bror mfl, lördag blev faktiskt en lugn hemma-dag, skönt!! Söndag spår hemma med Therese, som både hundarna fixade bra,  och på eftermiddagen kom bror med familj och käkade och pratade bort några timmar. Barnen kollade in fåren och lekte med vovvarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.