Värmlänningarna ligger i hårdträning!!!

Foto: Frida Forsberg

Fast idag orkade jag bara inte, jag lämnade WO, och det är inte ofta…. 🙂 Magnus och jag skulle tränat lite själva men det blev en promenad i Ulvsby med grabbarna Grus istället… Skönt att bara gå och prata, utan att behöva tänka på upplägg mm. När vi kom hem gick jag och Keno ut i skogen här hemma för jag ”skulle bara plocka svampen jag såg i måndags”. Men det blev som det brukar med mig och trattisar, jag blir helt tokig och överlycklig och kan inte ge mig. Särskilt inte när de står i givakt i stora klasar var jag än tittar… Jag plockade en ICA-kasse full på bara några kvadratmeter… Nu har vi svampar så vi klarar oss till nästa höst, vi har plockat massor! Under tiden spårade Keno de tre dygn gamla viltspåren sen kursen i måndags, det gick finemang! När han var klar med det ”plöjde”  (grävde kanske lite väl djupa hål på sina ställen) han jorden så den är klar inför nästa års svampar! Bra teamwork, va..?!

I tisdags tränade vi jakt med Maria, Therese och Micke. Jag, Maria och Magnus körde mest själva men hade bra störning av de andra. Keno fick fortsätta träna på det upplägg vi har just nu, det gick väldigt bra, det artar sig! Iver fick ett spår med två pinnar, han spårar som ett proffs (nä, partisk, jag?? Nä, nä.. :)) så nu får jag nog börja öka ut längden lite och även variera terräng mer, tänkte lägga på grus snart.

Igår var det äntligen dags för den efterlängtade joggingturen, den första sen jag blev sjuk. Jo, lite segt gick det men jag kom runt 5:an i alla fall, även om jag snarare släp-sprang än joggade på vissa ställen… Efter det åkte vi in till stan, jag storhandlade mat och sen bar det iväg ut till klubben. Mari och jag hjälptes åt med uppletande, Trolla och Keno jobbade på bra. Sen fick först Iver komma ner på planen och vi tränade våra små saker lite avsides först men sen testade jag att vara nära de andra hundarna när de tränade och det bekom honom inte alls. Han kan fokusera den grabben! Keno fick träna lite detaljer i brukslydnaden men jag hade ingen plan direkt så sen körde vi lite freestyle på skoj istället… Vi avslutade med att Iver fick höra skott när de andra la plats. Han är ju så luttrad sen alla jaktträningar/prov han varit med på så det brydde han sig inte alls om.

Efter träningen fick Max och Ulle prova på den typ av träning som Iver och jag kör. Och tror jag inte minsann att Max blev lite sliten efter…?! Det är jobbigt att behöva fundera ut allt själv…

Foto: Frida Forsberg

En kommentar till “Värmlänningarna ligger i hårdträning!!!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.