Skithund och hundskit….

Fredagen bestod av en springtur och att packa inför lördagen. Jag och vovvarna tog sen en slappkväll framför TV:n, Magnus var hos en kompis över natten.

Lördag drog jag och de rödhåriga iväg till Fliken för att träffa Ivers alla syskon, Kenos barn, och Isa med matte Sofia. Det var så himla kul att alla kom!!! Alla valparna var superfina, trevliga och otroligt kontaktsökande och väldigt sociala! Jag blev jätteimponerad av dem och deras hussar / mattar!!! De kunde en massa saker redan och vilken fin ordning det var på dem, med fin attityd och ett trevligt inlärningssätt!! Tack allihop för att ni kom!!!

Vi började med att träna lite jaktlydnad och sen fick de stora vovvarna visa lite hur sök, linjetag, närsök och markeringar kan se ut. Isa, Keno och Mirre tränade samtidigt. Ganska läckert att se Keno jobba precis som vanligt, trots att Isa står bredvid, höglöpande, och bjuder in till lite mys… Han har ju ändå parat henne! Men han kan verkligen fokusera på rätt sak, jag var så himla stolt över honom!

Sen fick alla små prova på ett första ”sök”, nåt linjetag mm. De var alla jätteduktiga! Vi avslutade dagen med en långpromenad, där Keno fick gå lös bland alla valpar och Isa, som höglöpte, han skötte sig strålande! Visst, han var sugen, men han lyssnar….

Söndagen fick alla små prova på spår, även Keno fick spåra och några följde med oss runt i spåret för att se hur det går till. Han spårade fin-fint och hittade alla pinnar. Alla valpar spårade, en del mer koncentrerat och andra med små uppehåll och alla hittade fram till sin leksak. Iver fick lite längre spår med två pinnar och det fixade han galant. Det bådar gott för framtiden, en hel spårkull!!! ”Farmor” myser…!!

Till sist blev det lite visning av hur man ställer ut på utställning och det tackar jag Louise å det varmaste för, för det är inte min grej…. Tack Louise!! Hon pratade även en del trimning. Innan vi åkte hem hade Sofia fixat en skojtävling där det gick ut på att pricka in så många rätt svar som möjligt hur väl man känner sin valp. Jag och Iver vann, men det var med ytterst liten marginal.
Tack alla för en supertrevlig helg!!!

På väg hem stannade jag och gick en promenad med hundarna. Jag gick och pratade med Mari i mobilen och var väl inte superkoncentrerad på vad Iver gjorde… Vips, så var han borta…. Han stod och åt…. Skit… Det STANK av honom!!! Nåja, vi åkte hem och efter några timmar började han fisa så illa!! Och på natten fick jag gå ut med honom och då var han lite halvdålig i magen…. Imorse likaså, men under dagen gav det sig och nu är han som vanligt i magen igen. Skönt! Men satan i gatan vad det luktade av honom!!

Idag sprang jag och Keno vår runda fast vi utökade den så idag sprang vi 6 km, det artar sig!! Sen hem och laga mat till matlådor. Hinner jag ska vi träna lite småsaker inne ikväll, annars får det bli en vilodag från träning. Imorgon är det jaktträning igen!

Balder

Casper

Casper och matte

Holger

Izo

Lyra och matte tränar linjetag

Lyra

5 reaktioner till “Skithund och hundskit….”

  1. Men vilka FINA valpar Keno och Isa fixat!! De är ju hur gulliga som helst och kommer säkert bli spårchampions hela högen 🙂

    Litegranna Keno finns det nog här o där i utseendet men kanske mest Isa ändå 😉

    Jättefins bilder du tagit oxå Malin! De får vi lägga in på hemsidan när din dåliga webmaster får tummen ur 😉 Har äntligen en ledig helg nu som kommer!

  2. Nä, det blev inte så Frida, jag tog bara kort på alla andras hundar… Men han får vara med snart ändå.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.