Mörkerspårning

Jag hade viltspårkurs ikväll. Direkt efter jobbet skyndade jag mig hem och la spår till de fyra som skulle komma sen. När kursen var slut ösregnade det och det var kolsvart ute. Kom att tänka på att Keno inte spårat viltspår på två år!! Så han fick ta ett spår han också! Jag drog på mig regnkläder och pannlampa och så drog vi iväg. Kanske inte bästa sättet när han inte spårat på så lång tid, att dra ut i mörkret på ett spår som någon annan fått gått innan, med bara en torr köttbulle i fickan som belöning… Men det var inga problem. Inte hade han glömt det… Han spårade så bra så och hittade klöven i ett nafs. Spåret var inte så långt och hade legat i knappt fyra timmar bara. Kul ändå att se att han lätt kan skifta från personspår till viltspår när jag ber honom….

För Iver blev det ingen träning alls ikväll, nu är jag jättetrött, efter gårdagens rösträkning till midnatt, upp tidigt och jobba hela dagen och sen hålla kurs… Känner att jag inte riktigt hinner med hans träning men han mår nog gott av att skynda långsamt. Snart är Kenos tävlingssäsong över och då ska jag satsa mer på Ivers träning. Han är ju bara barnet än och hans träning är ju bara några minuter lång varje gång…. Vi hinner!

Läggdags! Och självklart ska vi kolla in ”Lite sällskap” men det får bli i sängen!!

3 reaktioner till “Mörkerspårning”

  1. Hej!
    Jag hade ingen aning om att du hade en ny hemsida! Vad bra att jag hittar hit nu. Åh grattis till certet!!!!!
    Gud vad roligt! Ett till är klart att ni fixar. Jag håller i alla fall alla mina tummar för det.

    Kramar Maria

  2. Imponerad av de hundar som man kan viltspåra med när man använder dem i bruksspår!!! Gick inte med Maestro för han valde alltid färskspår och det skulle definitivt inte gå med Mirakel, he,he! Om jag orkar så ska Maestro får det i pensinärsgåva…det fick ju Greven :O). Grattis än en gång till certet och tänk på att uppvätskning rinner rakt igenom om inte elektrolytbalansen är den rätta. Jag brukade köra en liter vatten, en tsk salt, två äggulor och en msk honung! Det drack Greven gärna och han var också en hund som inte ville dricka när det var jobb på G. Maestro och Mirakel dricker gärna när det sprutas i munnen på dem :O)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.