Kråk-tolling

Man tager vad man haver…. Änderna tryter, kvar i frysen finns bara en ensam stackare! Så igår tränade vi tolling med kråkor, går bra det med! Keno fick först en vattendirigering, väldigt lång men han hade fått ett synintryck först. Sen tollade vi medan båten låg ute på sjön, sen skott och kast med stenar från båten, vi vände och tog närsök i vatten (med kråkor!), sen mer skott och kast med sten från båten, vi vände och tog närsök. När sen båten var på väg tillbaka till land kastade jag en kråka i vattnet, Keno fick tolla och sen avslutade vi med att han fick hämta kråkan i vattnet, bredvid båten. En bra träning, även om det finns kvar att jobba med….

Hemma hade Magnus och Iver varit på promenad, skönt för mig! Iver fick träna avlämningar med vilt inomhus för första gången. Inte helt lätt att förstå men han fick till några fina i alla fall.

Ikväll blir det en joggingtur och sen lite lydnadsträning med Lollo. Vi tränar inte alls mycket bruks / lydnad just nu men ska ta tag i det efter nästa helg… Då ska jakten få vila istället. Och Iver ska få mer träning. Oj, oj, det finns alltid att göra…

En kommentar till “Kråk-tolling”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.