CEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERT!!!!

Känns ju underbart skönt att hinna knipa ett cert till på säsongen!! Jag och Keno tävlade elit spår i Kil idag. Vi började med ett bakspår, ett fint upptag var det men tyvärr åt fel håll… Keno spårade jättebra och  hittade alla pinnarna, så fullt på spåret! Sen vidare till uppletandet där han slår till med dubbel-nia, fyra sekunder kvar av tiden tar han det sista föremålet, härligt killen! Efter det var det dags för platsen. Det var flera som sa till mig efteråt att han låg och viftade på svansen vid varje skott… Märks det att vi enbart tränat jakt kanske..?? Hehe, han låg i alla fall lika stilla och fint som vanligt så fullt på det.

Sist ut var lydnaden…. Planen var ganska okej men det var pölar här och där och det var ganska lerigt på sina ställen, särskilt som vi var sista ekipage ut… Vi hade våra fläckar i programmet förstås, men fick till relativt bra betyg, 3 tior och 3 nior ialla fall! En superglad Keno var det som genomförde alla moment med sån glädje, det är ändå det viktigaste. Vår tävling idag räckte till vinst och vårt andra spår-cert, bara ett kvar nu…. Med tanke att vi fick startnummer 13 och att vi bara skulle ut och ha skoj idag blev det väldigt bra resultat! Har sagt det förut men säger det igen: ”mammas pöjk!!”

Eftersom Keno inte gärna vill dricka vatten efter att vi spårat (han kan missa nåt då, han dricker när vi åker hem) blandade jag vatten, mjölk och lite färskfoder för att han skulle dricka, han gör av med stora mängder vätska i spåret, även om han får vatten under tiden han spårar. Och det märktes sen när jag skulle värma honom inför lydnaden, vilket jag bara gör en kort stund, han ställde sig och kissade jääääätteläääänge fyra gånger!!! Flera minuter varje gång. Jag blev lite nervös, hade jag vätskat upp honom för mycket, skulle han bli kissnödig på plan..??! Men det var inga problem, det märktes inget av det och jag tror det var bra att han fick så mycket vätska i sig för han var ju hur pigg som helst på lydnaden. Vår ”tur-maskot” Ulle tävlade också och jag var hela dagen säker på att de skulle knipa certet, de hade sån fin special, men tyvärr räckte inte lydnaden riktigt till, så synd, tänk vad kul om vi båda hade kammat hem cert!!!

Iver var sällskap till oss hela dagen och fick bekanta sig med många trevliga hundmänniskor, en del var väl mer glada i hans leriga tassar är andra…hihi! Ingen träning alls för Lilleman idag men kanske hinner vi nåt imorgon, jag ska sitta på valet hela dagen men är ledig mellan 12 och 16, då ska vi träna jakt….

Stort grattis till Keno-dottern Lyra som idag blev BIR-valp och BIG-3!!!!

9 reaktioner till “CEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERT!!!!”

  1. JÄTTEGRATTIS!!!! Han är så duktig din lilla pöjk :). Skönt att du fått fungerande bredband oxå så att man kan se vad ni har för er.

  2. Vad skådar mitt öga, CERT????

    GRATTTIS!!!! Härligt att plocka nr 2 tänker jag! Vi böjer oss med näsan i grusen för detta ekipage!

    I slutet av nästa år hoppas jag att Jing och jag också börjar sikta på certen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.