Äääääääntligen!!!!

Hurra för Bredbandsbolaget!!! Är vi verkligen tillbaka i etern???? Kan det vara möjligt???? Ja, vi får väl se om det håller i sig eller går ner…. Vi vågar inte hoppas längre men liten, svag förhoppning finns ändå…

Åh, det är så kul att kunna blogga igen!!!! Trots att den här sidan inte riktigt är klar än, med alla bilder och så,  får den ändå bli offentlig nu… Jag orkar inte vänta mer nu…. Eller som sossarna säger: ”vi kan inte vänta”…. (vilket inte betyder att jag är sosse…!).

Vi har mest fokuserat på jaktträning ett tag nu och själva moment-träningen går bra. Det är ju i själva provsituationen som Keno blir varvad och inte riktigt kan hålla ihop sina två hjärnceller…hihi! Jaja, vi tragglar på ett litet tag till men sen har jag väl mer eller mindre bestämt mig för att satsa på brukset ett tag framöver. Skulle kännas skönt att bara ha en gren att tänka på ett tag. Det är nog mycket i eliten ändå… Det är svårt att hålla på med flera grenar när man kommer upp lite i klasserna, när vi höll oss i de lägre gick det bra tycker jag men nu är det många delar och vill man få till det riktigt bra får man satsa en hel del… Keno är ju bara 4 år också så jag räknar med att vi ska hinna ikapp det andra senare….

Imorgon ska vi tävla elit spår med minimalt med träning sista tiden. Så jag tänker ta den tävlingen som en träning, god som någon. Efter att Kenos näsa repade sig har vi bara spårat två spår och de har gått finemang!

Iver tränar på med sina små saker, han kan nu sitt, ligg, tass-target, sitt-stanna kvar, ligg-stanna kvar när jag kastar boll,  lämna av i stort sett allt och gå ett linjetag på ca 15-20 meter (synligt utlagt). Allt är utan kommandon än så länge, vi bara shejpar och har kul! Han kan spåra ca 100 meter med två eller tre pinnar i spåret och det går bra att vinkla några gånger också.  Sök har vi provat lite grand, bara att jag går ut och gömmer en boll och han får leta upp den. Det gillar han! All vår träning sker i ensamhet, förutom kontakt-övningar och sitt/ligg med störningar, som han klarar av bra. Jag upplever honom precis som när Keno var valp, det finns inget som kan distrahera när vi tränar, det går bra var som helst. Men jag väljer ändå att träna en del saker själv då jag inte vill att han ska ha förväntan när vi tränar i grupp. Då får han bara ”vara”. Idag har han fått en ny sele, då den lilla, gamla jag hade hemma gav honom skavsår… Det blev en mjuk sele i kamo-färg…. Han är såååå söt i den! Ska ta kort och lägga in så fort Frida har visat mig hur jag lägger in bilder…

Några parningsförfrågningar har dykt upp också och det här är så svårt! Men jag har ändå valt att säga nej till en del, det måste kännas rätt i hjärtat! De hittar säkert en jättebra hane på annat håll. Huset är i stort sett helt färdigt invändigt nu, fattas väl nån list här och där (som förmodligen aldrig kommer komma upp…) och Magnus har lagt tak på altantaket så nu är det klart också! Finns en del kvar att göra utvändigt men det går i sakta mak… Lite till ska vi i alla fall hinna med innan vintern.

Vi har bestämt oss för att göra oss av med Ulle och Anna på grund av att de är så himla rädda och svåra att får tag i, vi kan få jaga dom i timmar…. Vi har grannar som lovat hjälpa till med slakt och styckning och vi har även köpare till köttet. Låter hemskt men de har haft ett bra liv så jag känner mig ändå inte elak… Värre handla kött på ICA där man inte alls vet hur de haft det…. Till våren har vi tänkt skaffa några nya lamm, får se vad de ska heta…. 🙂

Nu är det läggdags, ska upp klockan 05.00 imorgon…. Lämna gärna en kommentar, nu har jag ingen GB längre utan det är kommentarer som gäller…

6 reaktioner till “Äääääääntligen!!!!”

  1. Visst är det härligt när man kan skriva av sig igen. Din hemsida kommer att bli såååå bra och det ska bli såååå kul att kunna följa dig på den igen. Vi hörs och syns. Kramisar till dig och dina hundar.

  2. Detta blev ju hur fint som helst!!! Håller tummarna för en lyckad helg. Själv är vi (Pixel, jag, Catta och Mirakel) på andjakt hos Chila-Axa klanen <3 Spännande det oxå!

  3. Håller tummarna för er!!! Det var enklare att lämna en kommentar också…gillar inte de där när man ska skriva i siffror och koder samt hitta vad man ska välja, anonym och hela köret. Inte alltid jag lyckas skicka kommentarer då…:O)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.