Träning, träning…!

Jovisst, det blev lite träning i onsdags när Maud och Zoie dök upp. Vi körde uppletande, när det var Kenos tur fick han hämta åtta väl gömda saker och det gick ju bra. När han hämtat in sak nummer fem insåg han plötsligt att jag hade ”monstret” i fickan (han bara älskar den, Iver fick den i present av Ulle…) så då fick han liiiite svårt att koncentrera sig men fokuset kom snart tillbaka igen och han hämtade in resten fint. Jag lärde mig att just den leksaken nog inte ska vara i fickan på tävling…hehe! Efter träning pratade vi bort en stund och kollade in fåren för att se om Maud kunde komma fram till vilken av deras får som dött. Och nu vet vi vilken det var…

Onsdag kväll var vi på kräftskiva hos mor och far, alla var som vanligt med, jättekul!!! Iver har nu varit på två kräftskivor, innan fyra månaders ålder…. Man blir såååå trött, när klockan blir sen….

Igår bjöd Ulle in mig att vara med och träna med ett gäng skåningar med flatar. Flatmästerskapet går ju här i Värmland i år så de tränade för det. Perfekt för mig och Keno att få vara med och träna med helt nya männsikor och hundar! Tack snälla Ulle för att vi fick vara med och för all den goa grillade korven!!! Keno och jag tränade många olika saker, vi var där i över 4 timmar… Först skott, kast i vatten, vända sig ta linjetag, sen skott, kast, tolla, hämta i vattnet, osv. Sen ett landsök för att få springa ur sig lite, sen gjorde vi de andra sällskap fast vi tränade ändå på vårt eget, som jakfot till vattnet, linjetag på vatten, tolling vid vattnet när de andra tränade vattenmarkeringar precis bredvid osv. Jag kände mig jättenöjd med träningen, fast jag inser ju att vi behöver många såna träningspass… Keno var väldigt het, men höll ihop sig bra. Han köper mitt nya tänk mer och mer och han valde själv att komma in och sätta sig fot när något hände.

Iver fick träna på sina små saker, jag passade på när alla satt och fikade och många hundar låg runt om. Det var inga problem, Iver hade stenkoll på mig. Kul! Just nu tränar vi mest på att erbjuda ett sitt och sen välja att sitta kvar fast jag kastar godis, dummy mm och det går väldigt bra, han förstår så fort. Vi fortsätter också med avlämningar, följa, kontakt och allt annat som hör vardagen till.

Hämtade Magnus på hemvägen och kollade på kantsten innan vi åkte hem. Hemma kom T och J hit och jag och T tog en ”vuxenpromenad” med de stora vovvarna.

Idag är jag hemma hela dagen, attans vad skönt!!! Sov länge, tog sen med mig båda vovvarna och gick till vår mark där vi har en bred å. Väl där fick Iver träna på att vara uppbunden och Keno fick träna tolling, enkla vattendirigeringar, skott, sök, landlinjetag och förstås övningar med att först ”betala” nåt för att få jobba…. Nöjd med gossen idag! Fick till några utandningspip (lite frustration tror jag då övningarna än så länge är nya för honom) vid början av tollingen men jag gjorde som Eva tipsade och då gick det genast bättre. Skotten gick bra både för honom och för Iver. När Iver till slut hade kopplat av på sin plats gick vi därifrån och sen fick Iver träna på ett annat ställe. Vi gjorde lite småövningar bara. Vi var ute över tre timmar, det var så härligt! Nu sover Iver gott, det blev mycket för honom, även om vi hela tiden stannade och vilade och inte gick för fort eller för långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.