Privat lektion för Maria Hagström

Saktagående: Shapa in, hunden ska stå framför mig och titta rakt fram, så småningom börja gå. Kasta godis framför, sen klicka. Öka på stegen sakta. Var noga och konsekvent att hunden går rakt, rakt fram, blick fram, rätt tempo. Shapa även själva vändningen som kommer vid targeten, framme vid gruppen. Börja med att klicka att hunden släpper kontakten med mig (hunden är framför mig), sen vänder huvudet osv, tills hela vändningen är klar.

Ut till gruppen: Ta snabbt bort targeten. Lär hunden att ”punkta”. Börja med target, ta bort den, lägg tillbaka för att sen inte behöva ha den alls. Lär hunden hitta punkten. Samma avstånd mellan mig och target (punkten) varje gång!

Ställande (på inkallning): Kasta godis först åt ena hållet, tjoa, kasta åt andra hållet. Lite tokspring. Kommendera ”stå” ibland när tempot är högt. Kör sen raka igen, testa att kommendera osv.

Fritt följ: Noga med position! Gå ur position om hunden gör fel. Belöningsplacering – boll vänster ficka (bak), släpp ner den i rätt position. Om starten inte är bra – gå ur position. Gör om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.