Jaktinternat på kennel Flatterhaft med Birgitta Staflund-Wiberg

Fotgående på linje med skott, kast och kommandon som hundarna inte fick gå på.

Ligga passiv i klunga och träna en hund i taget när de andra ser på.

Stadgeträning: En dummy kastas, hunden sitter i position vid sin förare. En annan står bredvid och säger kommandon, ”ja”, ”apport” mm och viftar med armarna mm och hunden får INTE gå.

Linjetag utan spår: Gör en ruta, gå bara i i ytterlinjerna. Ta med hunden och lägg några dummies i varje hörn av fyrkanten. Skjut skott i riktningen. Gå sen in i mitten (samma håll hela tiden så det inte blir spår) och skicka som linjetag mot de olika hörnen. Tänk på vinden!!

Vattenarbete: Stå på linje vid vattenkanten, vara passiv när de andra jobbar. Några dummies lades ner i strandkanten på andra sidan sjön när hundarna såg. Sen fick hunden först ta en landmarkering innan den skickades i sjön på linjetag. Blås och ropa direkt när hunden har gripit! Jobba hem! Den hund som startar sist får en rejäl minnesmarkering.

Dubbelmarkering och linjetag: Först läggs ett gäng dummies ut i ett målområde (bakom er, ca 100 meter bort) när hunden ser. Sedan kan det gå en bra stund. Sedan går två markeringar, en framför ekipaget och en till höger om det. Skicka på första markeringen, skicka sedan på linjetaget och till sist på sista markeringen.

Walk-up: Med skott och kastare. Träna på att markera själv, ta sikte på något långt borta som är högt.  Träna på att hunden går bra fot.

Svåra markeringar: Kasta över stenmurar, över staket mm. Gör långa markeringar, backa och utmana hur långt du kan gå.

Svåra sök: Kasta ut över stenmurar, högt och långt ut i vegetationen. Svår terräng.

UTMANA DIN HUND!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.