Lydnadskurs med Emma Willblad

Fritt följ:  Vänster om (halt) – börja med vänster ben. Höger om (halt) – börja med höger ben. Helt om (halt) – börja med höger ben. Träna långsam marsch med vänster om marsch / halt. Snurra vänster (på stället)  – hunden ska backa med dig runt. Tänk på att inte Keno går för långt fram precis i början av momentet.

Vittring: Hundens slem. 1 pinne synlig, 1 pinne gömd, flera pinnar gömda, flera pinna synliga. Allt bakom något så att jag inte ser när hunden hämtar. Lugnt beröm när Keno kommer in.

Kryp: Min fot i rörelse hela tiden, sakta!! Sluta använda klicker. Lugna, dova kommandon, bara ”bra” ibland. Få ut sträckan.

Inkallning med stå och ligg: Stå = kasta plus kommando. Ligg = aktivt läggande.

Apportering med dirigering: ”Ut”: Target bakom kon, hunden ska stå rakt bakom. Träna på nära håll i början. Hjälp hunden att stå rakt och ge godis där.

Vänster / höger: Lär in med två skålar, godis i den ena. Ta ut avståndet direkt (10 m). Jag ska säga ”varsågod” (sen apport) och inte höger/vänster då jag använder det i jakten och det ser annorlunda ut.

Rutan: Target i rutan, använd inte klicker (Keno blir het av det), kasta stora bitar av godis. Säg ”stå” precis innan target. Träna från olika håll, target i mitten. Ställ alltid ut rutan när hunden inte ser (och även target om det går). Öka avstånd, ha flera rutor ute.

Framåtsändande: Ställ ut gruppen. Framförgående i koppel, föraren springer och manar på hunden. Sakta av vid gruppen, ”gå på”, ”sakta”, ”bra”, låg röst. Gå hela ”sakta-sträckan”, ställ sen hunden. Gå fram, klappa om, vänd och gör samma sak åt andra hållet.

Ingångar: Håll i jackan (jag rör fingrarna). Hjälp in fot med flera fot-kommandon, full fest och boll!

Fjärren: Från ”ligg” till ”sitt” = håll hand med godis över hundens huvud, hunden ska ligga tills du kommenderar den ”sitt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.