Jaktkurs Ransjön

1 april

Avlämningar: Lugnt, inte dra bort handen, lugnt beröm, hunden ska sitta direkt efter avlämningen.

Gömma boll/små dummies: Gör vittringsområde, göm bollen. Katsa en boll på samma ställe som hund ser, ta upp boll, skicka.

10 april
Stoppsignal under ”ut”. Söktecken. Höger/vänstertecken. Långa dirigeringar/markeringar. Sök till höger och vänster.

23 april
Jag var sjuk…

1 maj
Sök. Gå runt i grupper, en i taget får söka på varje station, sen byta av hund. Om hunden inte lyssnar på pipan under arbete, erbjud en dummy om den kommer in. Visa den.

Vattenarbete. Markering på andra sidan (på land). Skicka linjetag ut. Hund ska simma över, söka, hämta och simma tillbaka. Backa på avlämnandet om hund vill släppa vid vattnet.

13 maj
Inofficiellt jaktprov! Vatten: Träna avlämningar vid vatten. På själva provet gå emot hunden vid avlämningen, under träning backa från hunden vid avlämning. Tänk på vinden när man skickar linjetag. Skicka så de får upp vilt/dummy i vind. Kolla vinden innan du skickar. Stressa inte! Sök: Var tyst vid söket. Behöver inte berömma hunden på vägen in. Tänk på att röra dig på linjen först när hunden är på väg in med vilt/dummy till dig. Detta för att hjälpa hunden in. Se till att lägga allt vilt i en hög. Se till att inte viltet hamnar mellan dig och hunden vid avlämningarna. Landmarkering: Placera dig så att hunden är vänd mot den tänkta nedslagsplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.