Malin

Familjen Nelson

Malin, Magnus, Keno, Iver, Vilse, katterna Rally och Rejsa, kaninerna Brie och Edith… Det är familjen Nelson det! Plus några grisar, höns och hästar på sommaren. Min dröm har alltid varit att få bo ute på landet och den uppfylldes när vi våren 2004 flyttade till vårt hus i Molkom, utanför Karlstad. Huset har gått i Magnus släkt i flera generationer och var ett riktigt renoveringsobjekt från början.

Malin

Min tränings- och tävlingskarriär började när jag sålde min häst och skaffade min första hund, en Rhodesian Ridgeback. Hundträningen blev, och är sen dess, mitt stora intresse och idag tränar och tävlar jag aktivt med mina hundar inom lydnad, bruks (spår), jakt, rallylydnad och viltspår.

Jag har hållit många olika typer av kurser inom SBK´s regi och även hos Karlstad Hundcenter och Molkoms Hundklubb under många år. Jag brukar även hyras in som instruktör ibland på kennelläger och liknande ute i landet. Mina samarbetspartners är Karlstad Brukshundklubb och Svenska spaniel och retrieverklubben – Värmland.

Min filosofi är att hundträning ska vara roligt – både för hunden och föraren. En positiv träning ger ett bra samarbete mellan dig och din hund. Att ha hund, och träna hund, ska inte vara svårt och krångligt, det ska vara roligt!

För mig är det viktigt med kvalitet, att varje kursdeltagare ska känna sig sedd och hörd. Varje hund och varje ägare är unika! Därför finns ingen lösning som passar alla, inte en universalmetod, utan jag jobbar utifrån varje enskilt ekipage. Det är viktigt att komma ihåg att det inte bara är hunden som ska lära sig saker på en kurs, även ägaren/föraren kommer att lära sig nya saker.

Jag jobbar deltid på en daglig verksamhet inom handikappomsorgen på hunddagis, där vi jobbar pedagogiskt och strukturerat.

När jag inte tränar hund eller håller kurser gillar jag att styrketräna, springa, vandra och renovera vår gård. Och när jag väl slår mig ner i soffan är jag en riktig nörd när det gäller att titta på dokumentärer om andra världskriget…

Ett urval av mina utbildningar:
Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör och B-figurant (MH) inom SBK.
Jag har också gått Canis grundläggande klickerutbildning.
Året 2011 gick jag en 1-årig utbildning hos Klickerklok som heter Klickertränarutbildning.
Under år 2012  och 2013 har jag utbildat mig i hårda spår/spår/specialsök på Hundcampus i Hällefors och SWDI.
2015 gick jag en kurs i Nose Work, hos Dala Hundservice.
Utöver de här utbildningarna har jag gått mängder av kurser och internat i både lydnad, spår, brukslydnad, jakt, viltspår mm.
Varje år utbildar jag mig mera genom att gå nya kurser och träna för nya instruktörer.

Mina hundar:
I vår familj bor det två tollar-killar, Keno, som är 12 år, och Iver, som är 8 år och Kenos son, och Vilse, som är en jaktlabrador på 2 år.

Keno och jag tävlade i bruks (elitspår), elit lydnad, ÖKL jakt och viltspår (SE VCH). För skojs skull tränade vi även lite freestyle och tränar lite nose work när tiden räcker till. På äldre dagar började han med rallylydnad och vi tävlade till oss mästartiteln ganska fort. Tyvärr har hans hörsel blivit nästan obefintlig, så hösten när han var 10,5 år bestämde jag att han fick bli pensionär från tävlandet. Nu lever han livets glada dagar och tränar spår, jakt och lydnad.

Iver har visat goda sidor inom tävling. Han har cert i elitklass spår, har 1:a pris i LKL I och LKL II på två starter, pris i LKL III och har två förstapris på tollingjaktprov, NKL. Han har även godkända resultat i rallylydnad NKL och FKL och är klar för avancerad klass.

I maj 2016 flyttade lilla Vilse in till oss. Han är en jaktlabrador och nu vid 2 års ålder har han hunnit med att få certpoäng i elitspår, pris i ökl b-prov och lydnadsklass I (LD START).

Kurser

Kika in på Aktuella kurser för att se vilka kurser jag erbjuder nu. Läs mer om kurserna på Information om kursernas innehåll.

Det går även bra att boka mig för privatträning, se mer under Information om kursernas innehåll.