Nose Work!

Till slut kom Iver och jag med på tävling i nose work! Vår allra första tävling var TSM i Arvika. Iver var så duktig och fixade alla gömmor, medans den klantiga matten markerade två fel… Fick med mig lite tips från domaren hem, det kändes bra. Så inget diplom så klart, men kul att få testa.

Sen hade vi turen att komma med på TEM i Kil. Det var endast behållarsök, vilket jag tycker är svårast eftersom Iver kan bli lite för ivrig på kartongerna och trycka till dom… Så jag tänkte att det får bli bra träning. Denna gången var jag mycket lugnare och hade is i magen vid varje sök. Iver fixade alla fyra och dessutom på bra tider så vi vann tävlingen, fick pris på ett sök för snabbast tid och fick vårt första diplom. Så kul! Nu hoppas jag att vi kan få komma med på någon mer TSM.

Träningen i nose work blir inte värst ofta, inte ens gång i veckan, utan det gör vi när jag känner för det och tycker att det finns tid. Iver är dock väldigt doftsäker, det hänger mer på mig att kunna läsa och markera rätt… För två dagar sen var vi några som tränade NW här i vår maskinhall, jättekul att se olika hundar jobba. Jag tränar ju ensam i stort sett jämt, så det var himla kul.

Vilse tränar lydnad lite då och då, nåt spår ibland, jakten har det varit lite dåligt med nu ett tag, men igår var vi på kurs. Det var SSRK Värmland som dragit ihop en kurs på tre gånger, en gång igår och sen en i mars och en i april. Jättekul! Vi fick med oss lite att slipa på, nyttigt!

Kvällarna är ju mörka nu men lydnad går fint att köra, vi ska väl börja köra lite hårda spår framöver och sen blir det jakt nån helgdag ibland när det finns tid och ork. Lite skönt att veta att det är långt kvar till nästa säsong…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.