Slut på dom bra spåren…

Söndagen började så bra! Sovmorgon, go-frulle med Magnus och sen skidåkning med Ulle och hundar! Efter skidåkningen stannade vi kvar i skogen och fikade. Men där tog det stopp! En surgubbe gav oss en utskällning för att vi åkte med hundar i spåret. Ändå hade både jag och Ulle kollat med skidklubben som gör spåren att det var ok. Och jag har ju åkt flera gånger med hundarna där. Till slut fick vi väl honom att förstå att han faktiskt skällde på fel personer, att vi hade ryggen fri. Men han hade ändå förstört stämningen för oss på vår perfekta dag…

Vi tog en runda till på skidorna utan hundar, bara för att verkligen dubbelkolla att vi inte förstört några spår. Och det hade vi verkligen inte gjort! Efter kontakt med vår ”kontaktperson” i den klubben och efter att hon haft kontakt med surgubben blev det tyvärr bestämt att inga hundar får vara med i spåret. Så himla tråkigt, för det är verkligen toppenfina spår där!

Det vara bara Iver som var med och åkte skidor, jag ville spara på Keno då han åkt dagen innan och Vilja ville jag inte dra med. Hon behöver nog få lära sig att dra, eller i alla fall VAR hon ska befinna sig, först.
Iver fick även träna lite lydnad, ff, framåtsändande, kryp, skall och ingångar med tungen.

Ledig måndag hade jag dagen efter! En härlig långpromenad hemma i skogen! Sen grejade vi en hel del hemma och hann även mysa och ta det lugnt.

Igår, efter jobbet, stoppade jag på mig några uppletandeföremål och tog med mig hundar och Magnus ut i skogen. Vi stannade och gjorde små uppletanden på några ställen, det har vi inte tränat på, på hela vintern. Det blev inte så stora rutor, men bra träning ändå och framför allt tyckte hundarna det var superkul! Skönt att kunna förena långpromenad med lite träning ibland!

Idag ska jag och Therese Sch. ta en fika på fiket i Molkom. Sen tänkte jag lägga några hårda spår i Molkom också innan jag åker hemåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.