En del spår, på bekostnad av lydnaden…

Veckan som har gått har inneburit en massa annat, som gjort att jag inte haft tid att träna någon lydnad. Det känns inte så bra, men ibland går det inte att påverka vissa saker…

Jag var ledig i måndags, jag är ju numera ledig varannan måndag, det är jätteskönt! Så jag målade klart farstun, gick en svamppromenad med Magnus och hundarna och la spår åt båda grabbarna. Spåren gick hyfsat bra. På kvällen hade jag TJP-kurs.

En rejäl cykeltur på tisdag och sen hjälpte Magnus till att vara skytt på platsliggningen med Iver.

Valpkursen hade avslutning på onsdagen och min bil var inlämnad på verkstaden så hundarna fick vara hemma. Det betydde att jag hade tre timmar att slå ihjäl på stan. Utan hundar… Som tur var ville en arbetskompis ta en fika på stan och det var himla trevligt! Sen hann jag köpa en bikini tills vi ska iväg till Sicilien och lite annat smått och gott.

Igår gjorde jag och Regina en kombo där vi hjälpte varnn att träna olika saker. Hon ville ha störningar på jaktträningen så då fick Keno rycka in, det var toppen tyckte han! Sen fick Regina vara skytt (utan att skjuta) åt Iver på platsliggning. Till sist lastade vi Märta (min båt) på mitt släp, säsongen är över för hennes del.
Jag hade lagt två spår också, som jag tog när vi var klara. Spåren blev svåra periodvis. Ivers gick genom där det var avverkat för bara några timmar sedan och alltså luktade otroligt starkt av annan lukt, färskt trä mm. Han klarade det också, fast han fick kämpa rejält. Sen gick spåret på myr och i skog och sen ut på avverkat igen. Upptag åt vänster, rätt håll. Iver tappade lite i spetsvinkeln, det får vi träna mer på!
Kenos spår gick först i skog, sen ut på myr, in i skog, ut på grusväg och sen in i snårig skog. Upptag åt vänster, rätt håll. Han spårade riktigt fint, så stolt över honom! Han tog också spetsvinkeln snyggt.

Idag har jag äntligen tänkt att träna lite lydnad på väg hem från jobbet, innan jag tar ”fredagsmys”.

I helgen håller jag kurs lördag och sen ska jag och Keno ut och roa oss i skogarna på Hammarö BK på söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.