De två sista semesterveckorna är också slut…

…och det mesta av det vi gjort får bli i bilder.

Tisdag förra veckan drog jag och Magnus till Mora. Planen var att vandra några dagar men då det var över 32 grader blev det bara en dag, då vi hittade en led runt en tjärn så hundarna kunde bada då och då.

Iver drog på bra på vandringen.
DSC_0651

Många stopp med bad längs vandringen.
DSC_0644

Fin utsikt på vår vandring!
DSC_0649

Magnus på restaurang i Mora!
DSC_0656

Vår stuga i Mora. Liten och söt men fyllde sin funktion.
DSC_0670

Med betoning på LITEN…
DSC_0652

En lite kvinnligare sida av Magnus…
DSC_0666

Många restaurangbesök har det blivit. Här Magnus i Gävle.
DSC_0675

Efter några dagar i Mora drog vi vidare för att bo på hotell i Gävle. På vägen till Gävle stannade vi till hos Kenos syster Piri med matte Tina och husse Petter. Där blev vi bjudna på jordgubbar, mums! Och sen följde vi dem till deras stuga för ett dopp i sjön! De var så snälla så jag fick låna med en kylväska med en and i och en vit tröja.

Fredag och söndag var det tollingjaktprov i Ockelbo, Iver var anmäld till Nkl x 2 och Keno till Ökl x 2. Keno hade nummer 1 på fredagen och var helt otroligt duktig! Vi var såååå nära ett första pris, men då han trots massor av ihärdigt jobb inte kunde finna det sista viltet på söket hamnade vi på en tvåa. Men jag var så glad över hans fina jobb!
Iver gick sist på fredagen så det var en lång väntan. När det till sist var hans tur gick han in och bara ägde (mina känslor) och gjorde allt näst intill perfekt! Ett första pris så klart!
DSC_0676

På lördagen softade vi lite, gick på stan, kollade in Bönan, fikade, badade.
På söndag var det så dags igen! Den här gången var det Ivers tur att starta först. Och den här gången var det ett ganska svårt upplägg, där tre vattenmarkeringar föll under fotgåendet, något Iver aldrig tränat på. Men han löste det galant! Var sjukt stolt över honom! Han var väldigt nära att få HP enligt domaren, men det rök när han tog omtag på två vilt. Men det gör inget, så himla glad! Vilken duktig kille!
Keno startade efter lunch och här förstod jag redan innan att vi skulle få en nolla, då provet var väldigt svårt upplagt, något sådant hade vi aldrig tränat… Han gjorde fin fot, bra tolling och hämtade in tre vattenmarkeringar, varav två låg på 100 meters håll (det brukar vara 40-50 meter i ökl). Och jag var så stolt över att han fixade dem, även om det inte var helt fläckfritt. Men han tog faktiskt in dem! Men sen strulade vattendirigeringen, så då bröt vi. Jag tror han var trött efter all simning, inte fysiskt, men mentalt. Jag tror det var mentalt jobbigt för honom att klara de där långa markeringarna. Någon hade klockat hundarna och de simmade många, många minuter totalt. Så en nolla blev det, men jag har ändå mycket att vara glad över! Mammas pöjk!

Hem kom vi från Ockelbo på fredag kväll. Då tvättade och packade jag om, för att åka ner till Laholm dagen efter. En vecka i stuga tillsammans med Pernilla väntade med tollarspecialen som avslutning!

Vi bodde bara några hundra meter från havet och en dag när det var dåligt väder tog vi en lång promenad längs stranden med alla hundarna, en mil blev det. Härligt!
DSC_0684

DSC_0686

DSC_0680

DSC_0679

Trötta hundar efter promenad och heta dagar…
DSC_0696

DSC_0694

Vi hade sån tur att vi även bodde nära en glasseria! Jösses, aldrig sett så stora glassar! Det blev ingen middag den dagen…
DSC_0691

DSC_0692

Efter några härliga, lata dagar drog så specialen igång! Hem kom jag och grabbarna med två nollor från TJP. Iver fick ju flytta upp till ökl och de momenten har han ju aldrig ens nosat på så jag ville bara starta som en träning, när jag ändå anmält. Och han överraskade att kunna mer än jag trodde, det blev ett bra träningstillfälle! Det kändes bra!
Keno överraskade fast på ett annat sätt… han gick lite bananas i sin ruta och jag kunde inte annat gör än att skratta åt honom… Det fanns inget kvar i hjärnan efter de här två veckorna och han var för trött helt enkelt. Men roligt hade han! Och matte också som inte kunde hålla sig för skratt…

Doris gjorde bra ifrån sig på WT och Vilja fixade bra moment i lydnadstrean så vi var mer än nöjda när vi åkte hemåt!
Vi stannade i Åsa på vägen hem igår och där hade de glutenfria pizzor! Så det fick det bli! Aldrig nånsin fått en sån stor pizza (gf-pizzor brukar vara i barnstorlek, helt lagom alltså) och jag orkade inte äta upp den heller…
DSC_0698

Idag har hovslagaren varit här, annars har jag mest pysslat. Städat, tvättat mm. Imorgon börjar allvaret igen, slut på semestern… Som tur är ska vi iväg till Sicilien i höst så vi har något att se fram emot!

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.