Varvar jakt och spår.

Bruks och jakt har ju samma säsonger, förståeligt, fast svårt när man som jag håller på med båda. Därför får det nu bli lite varannan dag träning. Måndag spårade vi ju och tisdag tränade vi jakt.

Jag och grabbarna åkte till en liten tjärn i kil. Ivers träning: fot ner till vatten, ett sök med fem änder, tryckträning vid vattnet med kast av änder i vattnet, avlämningar från vatten med vilt och hämta vilt i vattnet genom att vara tvungen passera land, vatten, land, vatten. Jag sköt också några gånger ut mot vattnet men utan att det hände något. Iver var riktigt duktig!

Kenos träning: sök med fem änder och en gås, två linjetag /dirigering i vatten, tryckträning vid vattnet, samma markeringar som iver i vatten fast längre, fotgående och skott där inget hände. På dirigeringen fick vi jobba en stund men båda kom in till slut, resten gjorde han fin-fint! Det märks ju att keno bara är hobbytränad, vi skulle behöva träna mycket mer om han ska bli säker på vattendirigering, men han vill så gärna jobba så vi får ju in dom, även om det inte ser så snyggt ut…

Efter träningen hann vi en kort joggingtur innan vi åkte vidare till Heidi. Där fick jag och iver träna ff, läggande på långt håll och sitta still på skall. Jättebra träning!

Igår träffade jag Anette i skogen, vi la spår åt varann. Sen gick vi spåren utan att spårläggaren var med. Kenos spår var 1500 m med 8 pinnar och en burk. Han spårade fint, hittade pinnarna väldigt fint. Gick dock rakt över nästsista pinnen… Vi såg sen när vi jämförde spåren på datorn hemma att han följt spåret riktigt bra, men vinklat för tidigt på några ställen där vinden låg rätt.

Ivers spår var riktigt svårt med hård terräng och många byten. Han slet bra och vi kom runt men hade inte värst många pinnar med oss…

Båda hundarna fick göra uppletande också som de fixade fint!

Sen dök Anna och kursarna upp och det var dags för spårkurs!  Roligt att se deras otroliga utveckling på så kort tid!

Ikväll ska jag återigen träna jakt, Magnus ska hjälpa mig. Sen ska vi även köra upp båten som ska användas på tjp nästa helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.