Hästar!

I fredags hämtade vi Najz Bris, eller Brisan som hon kallas. Hon är ett varmblod som är westernriden och som ska gå på bete hemma hos oss i sommar. Jag får också rida henne hur mycket/lite jag vill. Det tog tid att lasta henne och när vi var hemma, det var bara två mil att köra, och öppnade dörren till tansporten var hon alldeles löddrig av svett! Men hon stod stilla i transporten i alla fall. Första natten fick hon vara själv i hagen, men på lördag morgon dök Leo upp.

Leo är en korsning av fjording och russ, han ser ut som en lite ”klenare” gjording. Han är bara 5 år och tanken är att han och jag ska jobba lite i sommar så han lär sig lite mera grunder mm. Han kan inte så mycket och trots att han är väldigt snäll, är han lite bufflig och ouppfostrad så det är i den änden jag ska börja. Sen ska han också förstås få gå på bete.

Det gick väldigt bra att släppa ihop dem och de trivs bra tillsammans. Det är supermysigt att ha hästar hemma på gården!

I torsdags hjälpte Magnus mig att träna jakt. Vi la upp en NKL-ruta till Iver och en ÖKL-ruta till Keno och vi körde allt med vilt, skott, båt och en funktionär (Magnus).
Det gick verkligen bra! Jag var så glad och stolt över mina killar som kämpar på så bra! Det enda som inte blev perfekt var att Keno har svårt för att hitta tekniken med gåsen.

Lördag eftermiddag kom Kicki hem på fika och så tog vi en promenad med alla tre vovvarna. Jag oljade in räcket på altanen och städade lite inne också. Annars var jag mest hemma och njöt av att ha hästarna hemma.

Lite snabb lydnadsträning med Lollo på söndag, som kändes riktigt bra. Fast vi inte hinner träna värst mycket lydnad håller grabbarna en hög nivå. Iver fick också en plats med skott där han knappt brydde sig alls denna gång.
Jag åkte sen hem till mamma och pappa och firade pappas födelsedag och morsdag, lite i förväg. Lunch och fika bjöds det på.

I veckan har vi hunnit med en joggingtur, en ridtur, två träningspass med Leo och igår träffade vi Brita och hennes dotter Therese och tränade jakt.
Träningen gick även denna gången väldigt bra. Keno gjorde sitt ”prov” jättebra! Fast gåsen var svår även denna gången…
Iver fick inte ett provupplägg utan mer ett stadgeupplägg med viltsök efter. Vi avslutade med två skott utan att något annat hände, och det tyckte Iver var svårt, han kunde inte vara helt tyst, utan det kom några små, tysta pip. Suck, back to basic…!

Ikväll ska jag opch Anna hålla spårkurs igen och mina grabbar ska få spåra lite innan om jag hinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.