Spår – en nivå upp!

I lördags var jag till Grimsö för en spårdag med Tobias på SWDI. Det var bara jag och en tjej till, så vi hade nästan en privatlektion, fast hela dagen. Vi varvade våra fyra hundar med spårträning. Vi la spår först inne i Lindesberg, sen runt Grimsö och till sist i Ridddarhyttan.

Jag fick med mig en massa bra saker hem. Tobias tyckte mina hundar var rejält grundtränade och han tyckte det såg väldigt bra ut. Och att det dessutom var dags att ta ytterligare ett kliv uppåt i hundarnas utbildning. Så jag fick med mig lite nya verktyg hur jag ska agera vid starterna och vid spårtappt, och jag märkte snabbt att spårningen blev så himla mycket bättre! Med oss hem fick vi också mål och en plan för fortsatt träning. Och vi har redan bokat in oss på en ny dag i april för uppföljning.

Söndag blev det först en lång sovmorgon, innan jag och Pernilla cyklade med alla hundar på Brattforsheden. Efter cyklingen grillade vi vid sjön mangen och då kom även Magnus, grillmästaren, upp och gjorde oss sällskap!

Träning med gänget på måndag, denna gången var vi i Forshaga. Vi tränade alla samtidigt för att störa varandra. Det blev en bra träning för båda mina grabbar. Iver jobbar vidare med att hitta tillbaka till rätt position i fria följet (han har hamnat lite för långt fram) och han har gjort fina framsteg i vittringen. Keno tränar fortfarande på att hitta till rutan när jag står långt bort och att lyssna på höger och vänster (apport) och inte bara ta en… Båda gjorde fina sittande i grupp.
Innan träningen fick grabbarna simma också, även denna gång tillsammans. Det funkar bra, fast dom hetsar varandra rejält innan dom kommer i poolen…

Igår var det återigen dags för träning hos Heidi, med tisdagsgruppen. Iver fick träna ställande på inkallning och vittringen. Jag fick med mig bra tips hur jag ska fortsätta träningen. Keno fick åka med Magnus hem istället.

Idag har jag tänkt låta Keno få gå ett hårt spår och sen bara åka hem och ta det lugnt. Det har blivit väldigt mycket träning sista tiden, stavgång, cykling och sen styrketräningen som jag alltid kör tre gånger i veckan, 5.30 på morgonen, så jag känner att jag är trött och ska ta det lite lugnt. Ser fram emot det!

En kommentar till “Spår – en nivå upp!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.