Träning och kurser

Efter älgjakten åkte jag på en ”mikro-magsjuka” så jag var hemma från jobbet onsdag och torsdag. Torsdag var jag egentligen ganska pigg igen men eftersom vi har karens på 48 timmar på jobbet fick jag ändå inte jobba. Så torsdagen blev en lugn dag hemma för att återhämta mig med lite fix hemma då och då. På kvällen träffade jag Therese och Dino i Forshaga. Först gick vi en lugn promenad, sen fick hundarna spåra.

Keno spårade på vall, med en hel del klurigheter så som ”öglor” där jag gått över egna spåret, många spetsar, spår tätt bredvid varann, terrängbyten och en massa annat. I spåret låg små plastbitar, metall och lite annat smått och gott. Han löste det bra.

Iver fick bara ett kort spår på grusparkeringen runt alla hundar och bilar, det gick fint. Sen fick båda träna lite lydnad, Iver körde sakta och kryp medan Keno tränade stegen och kryp.

Fredag följde jag och vovvarna med ut på ridtur med Therese. Så himla mysigt och ett trevligt fredagsnöje! Fyra hundar och två hästar och alla funkar bra tillsammans.

Lördag var jag på kurs igen för SWDI, gång två, hela dagen. Och med mig hem fick jag så otroligt med härlig inspiration och bra tänk i min träning. Det är Iver som går kursen och vi tränade saktagående, kryp, ställandet på inkallningen och fokus på FF. Även om inte Keno fick träna nåt på själva kursen fick jag med mig massor bra tänk även i hans träning. Innan kursen på morgonen fick Keno träna kon/rutan, fjärr, inkallning med stå och ligg och hö/vä apport. Kul att testa av momenten efter två år och de satt ganska bra.

Söndag höll jag kurs för ett härligt gäng goldens hela dagen ute på I2. Mina hundar fick mest ligga i bilen, men på lunchen fick dom träna några linjetag var, och före och efter kursen fick dom långpromenader. Med nytänket efter SWDI-kursen även i jakten gick det hur bra som helst att träna båda hundarna samtidigt, något jag gjort en del men Iver har hela tiden tyckt det varit jobbigt. Men denna gång inte ett pip från honom!!! Hurra!

Denna veckan tränade jag hemma i måndags. Keno tränade kon, ruta, vä apport, inkallning med stå/ligg, delar i ”Z” och delar i fjärren.
Iver tränade sakta, rutan och sen började vi lite smått med sättande under gång och fjärrskiftet stå/ligg/stå/ligg. En långprommis i skogen hann vi med också.
Sen drog jag ner till Molkom och höll kurs i hårda spår.

Igår hämtade jag upp mamma i stan på hemvägen och sen handlade vi lite blommor och JULSAKER innan vi åkte hem. Hundarna fick en runda i skogen tillsammans med mig och sen myste vi inne resten av kvällen. Mamma och jag skypade bla med brorsan i USA.

Efter jobbet idag är min plan att träna lite kort på klubben på väg hem från jobbet. Imorgon blir det äntligen träning med glada gänget igen, då ska jag passa på att få hjälp med vissa delar, tänkte bla prova vittring på Iver för första gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.