Träning…

…av andra har sina fördelar och sina nackdelar. När jag lägger upp en massa övningar inför kurserna får jag själv en massa inspiration till att träna igen och kör ofta själv samma övningar. Det är toppen! Mindre bra är att jag känner att mina egna hundar inte får träna så mycket, tiden räcker inte till.

Under helgen höll jag kurs i apportering för ett härligt gäng i Segerstad! Otroligt duktiga och ambitiösa förare med riktigt bra hundar. Det blev en trevlig helg! Efter kursen på lördagen tog jag och vovvarna en skogspromenad här hemma och tränade lite längs vägen.

Söndag morgon åkte jag hemifrån redan klockan 7.00 för att hinna träna hundarna innan kursen började. Båda fick träna dirigeringsövningar medan en älgko stod på nära håll och glodde på oss. Med tanke på att vi har uppehåll i jaktträningen gick övningarna väldigt bra.

När kursen var slut la jag ett varsitt spår till grabbarna genom den plats vi kursat på hela dagen och över älgspåren flera gånger. De spårade så himla bra och brydde sig inte alls om alla störningar. Det är kul att utmana hundarna!

Igår träffade jag Therese och Dino i Molkom och tog en promenad med alla vovvar. Sen var det dags att dra igång hårda-spår-kursen där hundarna var otroligt duktiga, det är det som är så kul att hålla kurser, när hundarna utvecklas så mycket med bara några små medel.

Idag hade jag en privatträning efter jobbet och innan det tränade vi lite. Det är dags att tänka på mina ”läxor” tills nästa tillfälle med SWDI så det gjorde jag idag. Iver fick träna framåtsändande, kryp och gripande/avlämning av and. Och jag blev överraskad av det jag fick fram genom att ändra belöning på vissa saker. Intressant att läsa hunden ordenligt och verkligen analysera!
Keno fick simträna och samtidigt träna ”ut”, linjetag och markering i vattnet.

Inte så värst mycket träning idag heller men imorgon är det äntligen dags för mer rejäl träning, brukslydnad tillsammans med Lollo står på agendan!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.