Årets älgjakt!

 

 

 

 

 

 

Igår och idag har jag och Ulle med våra hundar gått och gått och gått. Med oss har vi haft en eller två goa, trevliga ”gubbar” ur jaktlaget, och igår hängde även Emma på. Vi samlades på morgonen och sen gick vi i drev ända till eftermiddagen. Terrängen är ju oftast tät, upp och ner, stora stenar med mera, det är inte precis som att gå en promenad i skogen i obanad terräng… Dessutom ”skäller” vi ju hela tiden. Så träning har vi fått i massor, vi var till och med lite stela imorse sen drevet igår. Och hundarna är rejält trötta nu ikväll!

Ulle med vovvar på väg från ett av dreven

 

 

 

 

 

 

Alla fyra vovvar blir som tokiga när det är älgjakt, de ligger på rejält i sina dragselar och får de dessutom upp spår eller vittring på älg orkar man knappt hålla i dem… Så det blir bra träning även för dem och även för våra ben då vi måste gå och bromsa hela tiden.

Iver får sin belöning…

 

 

 

 

 

 

Liksom Keno…

 

 

 

 

 

Den glada skytten!

 

 

 

 

 

 

Och här tas tjuren om hand.

 

 

 

 

 

 

Det blev bra teamwork även i år så nu är kvoten skjuten för nu, får se vad som sägs efter 1 december. Två härliga dagar i skogen med trevligt sällskap!!!

Även Magnus har jagat, fast här hemma på våra marker, och skjutit sin andra älg. Kul!

Det känns bra att återigen fylla frysen i vinter med kött från djur som levt vilda och haft det bra ända tills de dog, än att gå till ICA och handla kött där man inte har en susning om hur djuren haft det… Även om jag köper svenskt, närproducerat kött känns det här ännu bättre, det går inte att komma ifrån.

2 reaktioner till “Årets älgjakt!”

  1. Vad kul med älgjakt. Jag har inte varit ned i år, än. Hade också velat ha med min hund på älgjakten, men de gamla gubbarna i laget tror att han mest är i vägen så du ska vara glad som får ha med dina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.