Träning av andra, träning av egna hundar…

Söndagen började med att tre härliga kursare dök upp här hemma för att ägna fem timmar åt jaktträningens ädla konst. En härlig dag fick vi med duktiga hundar och förare. Lite kunskapsluckor här och där hos hundarna förstås, ingen idé att gå kurs om de redan kan allt… Det här kommer bli toppenbra med lite mer träning!

När de åkt hem la jag ett viltspår till morgondagens kursare och sen drog jag till Norum för lite jaktträning. Therese och Micke dök också upp. Tyngdpunkten låg på Kenos träning. Han fick göra vattendirigeringar, kluriga vattenmarkeringar och ett sök med vilt(samma som Iver). Han var också passiv när jag kastade åt de andra. Han var riktigt duktig, mammas pöjk! Momenten fixar han riktigt bra, även när vi försvårar, däremot är han glad och entusiastisk och kan få startljud, nåt vi jobbar på….
Iver fick göra ett viltsök med änder, kråka, fasan och ”nån mer jag inte vet vad det var” (totalt sex vilt) och gjorde ett toppenfint sök med fina och snabba upptag och alla i hand. Förutom avlämningar från vatten med vilt fick han inte träna nåt annat, jag var så toknöjd med söket!

Igår dök först öppenklassekipaget i viltspår upp. När vi var klara med det dök nästa ekipage upp som skulle gå ett kortare anlags-viltspår och även träna lite lydnad.
Keno fick också prova gås för första gången i sitt liv och han ville verkligen ta den men fick inte till tekniken. Mer träning behövs! Gåsen var så himla äcklig redan när den kom ur frysen, så den fick slängas, den var alldeles trasig och blodig. Synd, den enda gåsen jag hade…
Magnus var under tiden ute med hundarna så när vi var klara kunde jag lyxigt gå in och ta det lugnt. Hundarna fick massage och Keno fick även en omgång med IR-maskinen.

”Jag försöker lyfta den men den är tuuung!”

 

 

”Om du bara lyfter den det minsta lilla så får du det här goda…”. Keno testar gås.

 

 

Idag träffade jag Therese i Norum för lite jaktträning igen. Keno och Lykka fick träna först, och samtidigt. Jag är mycket glad över Kenos fina jobb, han fixade kluriga dubblar på vatten och linjetag där det blev vatten-land-vatten. Vi körde med skott och det drev upp Keno en del, lätt att det blir startljud då. Men så fort han inte fick gå direkt på markeringarna utan först få ett annat jobb bakåt fungerade det fint. Han var också passiv när jag sköt och kastade till Lykka. Vad duktig han blivit!
Iver fick gå fot ner till vattnet där kastaren redan stod på plats. Sen fick han tolla och det gick fint. Sen två enkelmarkeringar på vatten där han valde att vända i vattnet trots att terrängen bjöd in till att gå upp hos kastaren. Sjukt nöjd med det!!!
Vi avslutade sen med flera skott där inget hände. Han är stadig och spanar utåt efter markeringar men jag upplever ändå att han blir för upphetsad av skotten, mer träning behövs!

Hemma sen har vi grejat, klippt gräs, rensat rabatter och en del annat. Skönt med långa, ljusa kvällar!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.